Д-р Димитър Ермов: „МБАЛ-Свиленград” ЕООД обслужва четири общини в областта“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2017 06:28

Д-р Димитър Ермов: „МБАЛ-Свиленград” ЕООД обслужва четири общини в областта“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 23 /54 9-15 май 2017

Свързани публикации

Д-р Димитър Ермов, управител на „МБАЛ – Свиленград“ ЕООД.
Болницата обслужва пациенти от общините Ивайловград, Тополовград, Любимец и Свиленград и работещите в града от заведения за развлекателен туризъм, които не са малко.
В момента дружеството е в добро финансово състояние, нямаме задължения към контрагентите, даже и текущи задължения няма. Моята задача е работещите в заведението да се чувстват спокойни и уверени в работата си.

Димитрина Атанасова, главна сестра
Като главна сестра и председател на съвета по здравни грижи към „МБАЛ – Свиленград“, сме си поставили за основна цел достигане на оптимално ниво на качество и ефективност на предлаганите здравни грижи, за укрепване и подобряване здравето на пациентите. Това може да бъде постигнато чрез непрекъснато повишаване квалификацията на професионалистите по здравни грижи и чрез посещение на курсове за следдипломно обучение.
На второ място е добрата организация на работата за оказване непрекъснати здравни грижи и извършване на системен контрол на качеството им и проучване на пациентите за удовлетвореност, за качеството на предлаганите здравни грижи в „МБАЛ – Свиленград“.
За съжаление при нас, както и в други здравни заведения, има недостиг на специалисти по здравни грижи. Общо в лечебното заведение работят 68 специалисти по здравни грижи, като 11 от тях са в пенсионна възраст.

Д-р Иван Проданов от отделение по образна диагностика.
Отделението е оборудвано с апаратура от най-висок клас, като последната година взехме и ехограф, който е на топ ниво. Намира се само в една – две болници в България. Позволява да се извършват всички видове конвенционални ренгенови изследвания, включително ангело графия, венозна урография, регроградна холандиография
С ехографския апарат вече имаме възможност за извършваме контрастна ехография, както и пункция на паренхимни органи, когато е необходимо. Това е важно, защото не всички пациенти са подходящи за скениране и ренгеново облъчване, а при ехографското изследване нямаме вредно лъчение и можем да го прави колкото пъти е необходимо в полза на пациента.
Със сненера може да се направи виртуална болно – скопия, както и оценка на мозъчното кръвообращеине след прилагането на контрастна материя.

Д-р Станка Кючукова
Детско отделение разполага с 21 легла и лекуваме пациенти от няколко общини. Отделението е второ ниво и работи по всички клинични пътеки и спешни състояния, заболявания на дихателната система, на храносмилателна, на отделителна, алергични реакции, интоксикации.
В отделението работи консултативен кабинет, който преглежда 21 часа всеки ден и никакви деца не се връщат.

Д-р Юлия Хаджипанайотова
През месец юни ще има седмица на отворени врати, през която всяко дете може да бъде прието, прегледно и консултирано, безплатно.

Д-р Камен Костадинов, анестзиолог, интензивист, работи в ОАИЛ, (Отделение за анестезия и интензивно лечение) от неговото създаване през 2010 година.
То разполага с 8 интензивни легла, като всяко едно е свързано с централна мониторна система, която ни дава обобщена информация за всеки пациент. От него следим жизнените показатели на всички мониторирани болни.
Работим с всички клинични пътеки на болницата, основни хибрадични мозъчни инсулти, постоперативни болни, с тоскитоалергични реакции, болни с анафилаптични шокове, с травматично болни също се при нас. Общо взето цялата интензивна терапия успяваме да я покрием.

Д-р Георги Скерлев
Неврологично отделение към „МБАЛ- Свиленград“ разполага с 21 легла, лекуват се болни с мозъчносъдова болест, периферни заболявания на нервната система, паркинсонова болест, епилепсия.
В отделението работят 5 лекари, които имат лиценз за високоспециализирани медицински дейности като електромиография, електроенцефалография. ЕЕГ

Д-р Радост Скерлева
В интензивния сектор на Вътрешно отделение от 32 легла с няколко сектора, интензивен, кардиологичен, пулмологичен, ендокринологичен и гастроентерреологичен сектор и за непрофилирани заболявания. Отделението се води от кардиолог, специалисти по пулмология – 2, толкова гастроентереолози и един ендокринолог.
Заболяванията, с които се хоспитализират пациентите, са на сърдечно-съдовота система, пумологични, пневмонии, бронхиална астма, дихателна недостатъчност, декомпенсиран захарен диабет, остър и хроничен пионефрит, исхемична болест на сърцето, стенокардия.

Д-р Агоп Казасян, Хирургическо отделение
Лекуваме почти всички болести с хирургична насоченост, от коремната и съдовата хирургия, донякъде помагаме на колегите от урологията, приемаме и техни по-леки случаи.
В отделението работят 6 лекари, покриваме непрекъснато смените, винаги имаме на разположение хирург, така че болните са обезпечени от квалифицирана медицинска помощ.
Разполагаме с две операционни зали, оборудвани с всичко необходимо за големи оперативни интервенции от коремната и гръдната хирургия

Д-р Елена Генева
Клинична лаборатория,
Разполага с изцяло автоматични апарати, биохимия, хематология, имунология, туморни маркери. Обслужваме всички отделения на болницата, работим по всички клинични пътеки. Персоналът е обучен.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2017 06:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.