Чешма за поколенията съгради Красимир Бъчваров

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2020 11:17

Чешма за поколенията съгради Красимир Бъчваров

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/913 година XVII, 24 - 30 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Чешма, която хората да ползват през летните жеги, съгради Красимир Бъчваров край село Преславец. Тя се намира в северния край на селото, има 6 корита и от нея ще могат да утоляват жаждата си и животните, които пасат наоколо.
Изгради я майсторът на чешми Димитър Зарков – Зарката.
През миналата седмица чешмата официално бе осветена, а на събитието освен семейството му присъстваха и техни близки. След церемонията Красимир даде курбан за своите приятели и колеги.
„Всяко лято хората в село Преславец страдат от безводие, постоянно са на режим и няма от къде да си напълнят вода. Това бе една стара, разрушена чешма, аз реших да я възстановя, да има едно място, от където хората да могат спокойно да си напълнят вода“, споделя Красимир.
Той смята, че човек през живота си трябва да направи нещо стойностно, което да остане за поколенията, да се вижда от тях.
„Най-добрият начин е да се направи чешма, защото водата е вечна. Тя е текла преди нас и ще тече след нас“, казва той.
Надява се хората да оценят това, което се прави, да го съхранят и да го запазят за потомството, а чешмата да напомня за съзидателната сила у човека.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2020 11:17
Напиши коментар

2 Коментара

  1. жител на с. Преславец юли 29, 22:22

    Чешмата със шест корита е там мнооого отдовна. Господинът саво я е освежил, а не съградил!!!

    Отговори на този коментар
  2. жител на с. Преславец юли 29, 20:40

    Тази чешма е направена много, много отдавна. Хората от селото знаят, че водата от тази чешмата е утолявала жаждата много преди Красимир Бъчваров и семейството му да стъпят в селото. Обновяване и освежаве не означава да „съградиш“ чешма. Грехота е!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама