БСП – Харманли в отчаян опит да осуетят реализация на проекти за милиони

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2018 09:27

БСП – Харманли в отчаян опит да осуетят реализация на проекти за милиони

Акценти

  • И на тази сесия бившият кмет Михаил Лисков "блесна" с невърдържаното си поведение

Свързани публикации

Групата на БСП в харманлийския ОбС се опита да провали започнати проекти за милиони в общината. На последната сесия те не подкрепиха предложението на кмета Мария Киркова за прехвърляне от един в друг параграф на бюджета 1 млн. лева. „Тези пари са необходими за разплащане на дейности, които вече се извършват на спортния комплекс „Хеброс”, обясни госпожа Киркова. „Тъй като ремонтът на читалище „Дружба” ще стартира по-късно, прехвърляме неизползвания ресурс на място, където е нужен. Въпрос на мениджмънт”, обясни тя.
По думите на бившия кмет Михаил Лисков „ремонтът на спортния комплекс „Хеброс” за 5 милиона лв. никъде не е финансиран и явно, че това не можа да стане.

Този обект увисна като задължение на общината към фирма „Екотрадекс груп“ – Хасково. Подписан е договор с нея при нулево финансиране, нито от европейски пари, нито от държавни, нито от собствени средства. Заради тази глупост се налага тази гимнастика по прехвърлянето на парите.”

Той е убеден, че нито сградата на читалището ще бъде ремонтирана, нито спортният комплекс „Хеброс“ ще се изгради. За да подкрепи изказването си, той разказа притча: „Един орач излезнал да оре и седнал да почива, а конят му изял хляба. И какво стана, нито конят се нахранил, а орачът останал гладен.” Според господин Лисков потърпевши ще са читалищни дейци, защото Общината е имала достатъчно време да направи проект.
„С това действие аферата „кумгейт“ се прехвърля в Харманли”, заключи той.
В спора се намеси Динко Тървалиев: „Господин Лисков явно има някакви гадателски способности, за да преценя, че няма да се случат и двата проекта.
Тук става въпрос за целесъобразност – ремонтът на стадиона в напреднал стадий, докато проектът на Културния дом е свързан с обследване от доста институции, затова ще се забавят нещата.
Аз никога не съм чувал проектът за стадиона да бъде с евро средства. По времето на господин Лисков бе периодът, в който можеше да се кандидатства за такива средства, а сега и да искаме, не можем. Тези програми в момента не финансират спортни обекти. Това го знаете много добре и продължавате да говорите популистки и се обръщате към „милите“ съграждани, за които 12 години почти нищо не направихте.”
Отговорът на бившия кмет бе: „Уважаеми господин Тървалиев, това са алабалистики, които ми говорите, че ще станат и двата обекта. 5 милиона да се дадат на Харманли от държавния бюджет за изграждане на стадиона, просто няма как да стане! Трябва да стане черезвичайна ситуация, да се случи това нещо. Казвам Ви го от личен опит. Да ви дадат 5 милиоона, това е мижи да те лажем.”
Нервният тон на бившия кмет и непрекъснатите му обаждания и подмятания без да е взел думата, принудиха председателя Иван Димитров да му прави непрекъснато забележки.
Според Дора Делчева обаче добрият тон се нарушавал именно от Иван Димитров, който не отговарял на въпросите, които му задавали. Тя прикани да се използва добрият тон и всички да се държат човешки.
Друг съветник от БСП, Любомир Андреев, попита кмета: „Имаме ли гаранция, че тези пари ще бъдат възстановени?”
Кметът Мария Киркова му отговори, че и двата обекта ще се изпълнят, защото имат осигурено финансиране. „Когато получихме парите за читалището, моментално се свързахме със специалисти, които да го огледат. Те се увериха, че сградата е уникална и е много по-дълъг процесът при изготвяне на проектирането и всичко останало. Те в момента работят по въпроса. Нека не обезличаваме това, което се случи в Харманли”, прикани тя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2018 09:27
Напиши коментар

12 Коментара

  1. SOS март 30, 00:28

    И улиците ще бъдат направени! Но как да го каже г-жа Киркова, може г-н Лисков да се пукне от злоба и да провали сесията!😂😂😂 Радвайте се, че имате такъв разбран и раздаващ се Кмет, Хармали, 12 години нямахте!

    Отговори на този коментар
  2. Dido март 29, 17:24

    Браво г-жо Киркова.Толкова се радвам за стадиона.Беше време да се направи.

    Отговори на този коментар
  3. елинор март 29, 12:40

    не само детска площадка ,нищо нямаше

    Отговори на този коментар
  4. Атлетлюбител март 29, 12:27

    Браво на г- жа Киркова и екипа й- работят упорито от сърце и печелят европейски проекти, а не заробват младите-бъдещето на града с кредити за милиони, за да направят някоя и друга улица, както правеше старият кмет Лисков! А стадионът -,, ревеше “ за ремонт през дългото управление на Лисков.
    Факт, че само и единствено БСП гласува против всички разумни политики и дела, ама то те са си цяло безумие…..

    Отговори на този коментар
  5. . март 29, 11:27

    Единият ешелон на БKП срещу другият ешелон на БKП.

    Отговори на този коментар
  6. Мани март 29, 10:00

    Г-н Лисков по ваше време една децка площадка нямаше в този град! Много хубаво за стадиона Ни браво Г-жо Киркова! Имаме нужда от това, децата ни също имат нужда!

    Отговори на този коментар
    • Kosman март 29, 12:22

      Пътищата в целия град са като швейцарско сирене все едно сме на луната, стадиони и простотии ми правите..

      Отговори на този коментар
      • Harman.li март 29, 18:31

        Kosman, подкрепям те. Стига с тези кърпежи – от есента до пролетта! Почвайте цялостен ремонт на улици и тротоари! Затова сме гласували за вас!

        Отговори на този коментар
        • анонимна март 30, 00:56

          Видяхме как беше асфалтирана улица „Васил Левски“ при г-н Лисков! Тротоарите са толкова наклонени, че не може да се върви спокойно по тях. Дано г-жа Киркова да направи нещо по- добро.Чух, обаче, че ремонта на въпросните обекти ще бъде за сметка на културата. Не пипайте културата! И без това в града ни е достатъчно скучно …

          Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама