Борисов: „Трябва да се намери дипломатическо решение на кризата с бежанците“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2020 19:05

Борисов: „Трябва да се намери дипломатическо решение на кризата с бежанците“

Акценти

  • "Онези, които изглежда изпитват единството на Европа, ще бъдат разочаровани“, каза фон дер Лайен по време на специална пресконференция в граничния град Кастаниес.

Свързани публикации

„Кризата с бежанците трябва да има политическо и дипломатическо решение. Трябва да бъде проявен разум и да се намери решение за проблемите в региона,“ каза премиерът Бойко Борисов. Днес следобед на ГКПП „Капитан Петко Войвода“, той посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Те се качиха в джип на Гранична полиция, подкаран от премиера Борисов, а след това той и гостите излетяха с два хеликоптера за да огледат част от южната граница на страната ни.

Лидерите от Европа преди това бяха на обиколка на гръцко – турската граница. След като се запознаха със състоянието, на пресконференция в Кастанес, Гърция, Урсула фон дер Лайен, обяви, че Европейската комисия ще отпусне 700 млн. евро на страна за справянето с мигрантския натиск по границите ѝ. В Гърция ще бъдат изпратени и екипи на граничната служба Фронтекс, съставени от общо 100 човека, лодки, хеликоптери и друга техника.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2020 19:05
Напиши коментар

1 Коментар

  1. robot март 4, 08:21

    Бойко и Ердоган рекетират ЕС за пари но номерът им не мина. Евросъюза отпусна пари на Гърция и защото всички са солидарни с тази страна. а нашия премиер прави сделки с турчина … чалъми след чалъми само и само да не се говори за Барселона

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама