Борисов се срещна с кметове покрай инспекция на газово трасе

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2020 15:00

Борисов се срещна с кметове покрай инспекция на газово трасе

Акценти

  • Кметовете отбелязаха още пред премиера, че е изключително важно да продължи програмата за санирането,

Свързани публикации

Премиерът Бойко Борисов се срещна с кметове от региона по време на инспектиране на интерконектора Гърция – България. С него в джипката бе министърът на енергетиката Теменужка Петкова, но за разлика от друг път не бе придружаван от много медии. След като двамата огледаха трасето,  дошлите кметове от общини  по поречието на Марица докладваха на министър-председателя, че е възстановено водоподаването за битови нужди в региона. Те го увериха, че няма засегнато домакинство, което да не е получило минерална вода и благодариха на премиера за подкрепата. Борисов разпореди кметовете да продължат активно работа по справянето с проблема.

Кметът на Симеоновград Милена Рангелова попита дали ще продължи програмата за саниране за малките общини. „Тази тема ще е актуална едва след като премине кризата с коронавируса“, отговори той. Другият й въпрос, бе свързан с пречиствателните станции за питейна вода заради големия проблем с мангана във водата на Симеоновград. Борисов отговори, че има пари и трябва да се правят проекти. (Община Симеоновград има проект, но няма финансиране б.р.)

За интерконектора Гърция – България той каза: „Това ще бъде един изключително важен инфраструктурен проект не само за България, а за целия регион, ще ни даде възможност да имаме реална диверсификация на източника на доставка на природен газ“, изтъкна министър Петкова. Тя информира премиера Борисов, че по трасето работят 130 души, като от българска страна се полагат всички усилия до края на годината да бъде завършена линейната част на проекта.

Премиерът Борисов посочи още, че всички важни инфраструктурни проекти в страната продължават да се изпълняват – строят се магистрали, газопроводи, пречиствателни станции с помощта на които Черноморието е чисто и окуражи кметовете да изготвят проекти по места за още по-доброто благоустрояване на общините.

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2020 15:00
Напиши коментар

2 Коментара

  1. маричанин август 1, 10:34

    Краде като всички други в Шайката.

    Отговори на този коментар
  2. сейменец юли 31, 14:36

    Тази не беше ли от партията на Костов какво прави при Борисов?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама