Близо 1000 декара залесява държавното горско

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2016 08:07

Близо 1000 декара залесява  държавното горско

До момента от ТП ДГС (Териториално поделение на Държавно горско стопанство) – Харманли, са залесени 550 декара. От тях 180 са жълъд от дървесни видове благун, цер и червен дъб. Останалите 370 декара са залесени със семенишни фиданки от дървесни видове чер бор, червен дъб и цер.

Почвоподготовка за това е направена през есeнта на 2015 година от фирма „Байена“, с управител Атанас Баев, който е спечелил обекта след играна процедура.
Залесяването е извършено в землищата на селата Овчарово, Рогозиново и Дрипчено.
То бе извършено с прякото участие на горските надзиратели Иван Госпо-динов, Митко Миленов, Надялко Стратиев и с помощта на Светослав Пеев който снабдяваше обектите с фиданки, които се взимат от стопанства Елхово, Мъглиж Карнобат и Ямбол.
Пряк контрол осигуриха началник ГСУ Радостина Павлова и лесничей Марко Янев под непосредственото ръководство на директора на стопанството инж. Стефко Желязков.
Общо планът за пролетно залесяване е 700 декара,
През 2015 година горските залесиха 300 декара в землищата на Овчарово, Бисер, Рогозиново и Харманли. 200 от насажденията са с жълъд и семенишни фиданки и 100 секара с топола. С тях залесените декари стават общо 1000 декара.
За тази есен по план ДГС трябва да направи почвоподготовка на 500 в налични пожарища, останали от 2008. Те ще бъдат залесени през пролетта на 2017-та.
Разчитайки на добрата организация и разбирателство с фирма „Байена“, горските смятат, че до края на февруари ще залесят и останалите 150 декара. През март ще насочат усилия по отглеждането на 1, 2 и 3 годишните създадени горски култури.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2016 08:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама