Бившият червен шеф на ОбС – Харманли влиза по милост в местния парламент

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 3, 2015 10:57

Бившият червен шеф на ОбС – Харманли влиза по милост в местния парламент

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 40/642, година XIII, 30 октомври – 5 ноември 2015

Свързани публикации

Бившият червен председател на ОбС в Харманли – д-р Пламен Делчев, влиза по-милост в сегашния парламент. Той бе втори в листата, но след преференциялния вот отиде на последно място. 10 780 общо са гласували за съветници през миналата неделя. За всеки мандат се необходими 372 гласа. Като се разделят червените 3 307 гласа излиза, че БСП трябва да има 8.889 броя съветника. Според изчисленията на програмата обаче червената парти има 9, а от остатъчни гласове, на неспечелелите партии, получават още 1. За ГЕРБ са гласували 205 човека повече. Техните бюлетини са 3 512, но пак ще имат 10 съветника.
Гласуването с преференции размести сериозно първите места във всички листи на политическите партии. В Харманли при БСП втора е Диляна Комитова. Тя бе седма в листата, а сега се нарежда веднага след Михаил Лисков, като измести от това място д-р Пламен Делчев, който отиде на 10 място. При червената партия има още едно разместване. Седемнадесетият в листата Борислав Василев е трети, а петата Надежда Колева става четвърта.
При листата на ГЕРБ има трима съветници, които отидоха по-напред. Един от тях е Димитър Димитров от СДС, който измести от втора позиция Иван Димитров. Третият е шестият в първоначалната листа Димитър Янев. Пета в ОбС е Веса Христова, която в първоначалния списък бе под № 14.
При ДПС вторият вече не е д-р Александра Чакърова, а Ахмед Мустафа.
При „Заедно за Харманли“, които се явиха под листата на “Обединени земеделци”, втори е Янко Янков, а първи Тодор Тодоров. След него трябваше да се нареди Светлана Николова.
При „Промяна за Харманли“ трети няма да е Илия Николов, а петата дотогава Светла Георгиева.
Докато партията на Бойко Борисов има необходимите гласове, на старицата разпределението на остатъчните гласове и дава бонус и това е един съветник. Така тя служебно се изравнява с първия. “Промяна за Харманли” и ДПС ще имат по 3, “Обединени земеделци” (“Заедно за Харманли”) – 2 и Алтернативата ДНЕС – 1.
Общо 6 партии и коалиции влизат в местния парламент на Харманли.
Над 40 човека от различни политически партии в Харманли писаха обяснения в полицията във връзка със сигнали за купуване на гласове.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 3, 2015 10:57
Напиши коментар

3 Коментара

 1. На Иван акъла ноември 3, 13:01

  По неграмотно написана статия не бях чел от доста време. Иване, престани да пишеш глупости!

  Отговори на този коментар
  • Даниел Делчев ноември 3, 15:34

   Не само, че е неграмотно написана, ами тази статия лъха на тенденциозност. Този така наречен сайт, оглавяван от „великана на българската журналистика“, са най-големите подлоги на властта и в частност на вожда на републиката Б.Б. Вождът, който сам печели и сам губи избори. СРАМ!

   Отговори на този коментар
   • НАРОДЕН ноември 3, 20:04

    Лакеите, които 12 години си живуркаха на гърба на Харманлийци дават сега акъл.Техните съветници половината бяха неграмотни а другата половина с изхабени сетива.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама