Бардове изнесоха концерт в Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 20, 2015 07:20

Бардове изнесоха  концерт в Тополовград

Поети с китари от Сдружението “Солени ветрове” – Бургас, изнесоха концерт в Тополовград по идея на местния поет Николай Дялков.
Предколедното музикално събитие донесе приятни мигове на посетителите. Концертът започна с встъпителните слова на чаровната водеща Светлана Стоянова, която е и изпълнител. Тя извиси глас заедно със своя съпруг Атанас Стоянов. Талантливото семейство изпълни песни по стихове на Наско, текстовете на които са със силно изразена гражданска позиция. Вълнуващи песни изпя и семейният дует Живка и Явор Георгиеви.
Приятно изненадаха публиката тополовградските изпълнители Димитър Тодоров и Росен Пурлантов. Те зарадваха съгражданите си с песни по своя музика, и текстове на Николай Дялков, като показаха великолепно изпълнение на китара и прекрасни гласове. Заедно с Николай Дялков Митко и Росен представиха песен по негово стихотворение, спечелило първо място на поетичния конкурс “Солени ветрове” в Бургас. Много емоционално дует Светлана и Атанас Стоянови изпълни песента за българите от Беломорска Тракия “Разговор с дядо”. Приятен поздрав за публиката беше прекрасното изпълнение на стара коледарска песен. За вълнуващата вечер, сътворена от поетите с китари и от тополовградските им колеги, благодари с топли думи и с букети цветя заместник- кметът на общината – Маргарита Георгиева. Талантливите бургазлии подариха символа на Сдружението “Солени ветрове” – камбанка и сувенирна кърпа.
След срещата с тополовградската публика бардовете се порадваха и на красивата ни природа в близост до града, където прекараха прекрасна вечер в местно заведение, посвириха и попяха с приятели.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 20, 2015 07:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама