Българо-германски центрове обучават безработни

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 11, 2016 12:09

Българо-германски центрове обучават безработни

Акценти

  • Обучението ще се провежда в Българо - германските центрове на градовете Пазарджик, Стара Загора, Царево, Плевен, Пловдив, Смолян.

Свързани публикации

Записвания за безработни лица, които желаят да повишат квалификацията си и да получат нова професия предстоят в близко бъдеще за българо германските центрове Освен че ще се обучават безработните лица ще им бъдат предоставяни и стипендии, информираха служителите от елховското Бюро по труда.

Обучението ще бъде предоставяно на лица, които имат съответната регистрация за безработица. Продължителноста на обучението е различна – от 30 до 660 часа за различните професии. На него имат право безработни, които претежават поне средно образование. Обучението ще се провежда в Българо – германските центрове на градовете Пазарджик, Стара Загора, Царево, Плевен, Пловдив, Смолян. Обучаващите ще получават стипендия по 8 лв.дневно. Няма да бъде проблем за имащите право на обезщетение за безработица да получават и него. Осигурява им се базплатно спане, заплащане на билетите за транспорт веднъж месечно в двете посоки. Неудобството е, че те предварително трябва да си ги заплащат и, а после след представянето на билетите ще бъдат осребрявани. За храната също сами ще трябва да се погрижат.

До момента все още не е пристигнала точната квота за бройките и разпределението по дати. Всички професии са съобразени със съвременното и модерно търсене на пазара на труда. Предстои да се обучават за готвачи, за административно обслужване, за обгрижване на хора,за ортопедични техници, за специалисти по В и К услуги и други.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 11, 2016 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама