„Атака“ и ГЕРБ в Симеоновград имат една цел – техен кмет на общината

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 2, 2007 04:28

„Атака“ и ГЕРБ в Симеоновград имат една цел – техен кмет на общината

Партиите ,,Атака“, ГЕРБ и част от СДС в Симеоновград подкрепят обща кандидатура за кмет на община Симеоновград – тази на независимия строителен инженер 37-годишния Иван Илчев. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет и няма да има листа от съветници. Това обявиха в сряда на брифинг лидерите на двете партии – Живко Чакъров и Костадин Стамов.
В мотивите да се кандидатира за този пост г-н Илчев изтъкна: Виждам, че градът върви надолу и пред мен има две възможности. Едната е като млад човек, който е финансово осигурен, да напусна града. Другата е да остана тук и да направя нещо, така че хората да не се срамуват от това, че живеят в Симеоновград. 16 години съм създавал бизнеса си с честен труд, сподели бизнесменът.
Според него в малкия град освен да се управлява, кметът трябва да се грижи за хората. Досега общината работела за интересите на двама души, а сега трябвало да работи в името на гражданите. Той каза, че не е готов с управленската си програма, която се работи в момента.
Иван Атанасов, зам.-председател на областното ръководство на СДС и член на симеоновградската организация, информира, че от три клуба двата не били съгласни с политиката на ръководството на партията. Затова искали да подкрепят Иван Илчев, който е с чисто минало. В негово лице ние виждаме човека, който може да оправи града и той да живне, да се направят много хубави неща и да излезем от блатото, в което сме затънали, каза той.
Много важно е гражданите на общината да разберат, че партия “Атака” и ГЕРБ според мен направиха един повече от успешен избор, заставайки зад кандидатурата на известния Иван Илчев, бяха встъпителните думи на Костадин Стамов С тази кандидатура започват няколко първи неща в общината. За пръв път в най-новата история на града ще имаме кандидат за кмет и надявам се кмет, който е неполитически обвързан – тоест независим. За пръв път се постига единодействие между ГЕРБ и “Атака”, който модел надявам се да прерасне на областно, а защо не и на национално равнище. За пръв път гражданите ще имат възможност да избират между партийни кандидати, които са обременени, и безпартиен.
Ние от “Атака” видяхме три съществени неща, за да го подкрепим. Иван е местен човек, публична личност и активен спортист, със законен бизнес. Иван Илчев няма и една керемида извън общината. Това показва, че той е изцяло отдаден на града, в който е роден. Това значи, че той може да бъде съпричастен ръководител и кмет. Другото е, че той има чудесно българско семейство, баща е на две момчета, които ние в “Атака” сме издигнали в култ – те са пример за подражание. Стамов прикани симеоновградчани да не се доверяват на хората, на които сега им издигат кандидатурите и които до голяма степен са били обвързани с корумпираното управление на досегашния кмет – Румяна Бозукова.
Живко Чакъров отговори на въпроса защо хора от ръководството на неговата партия са се отдръпнали от тях: В началото на еуфорията в стремежа си за наберам повече членове при нас дойдоха много хора. Тогава допуснахме грешка, че приехме всички. Болшинстовото от тези хора се оказаха със задни мисли, кариеристи. По-късно те разбраха, че мястото им не е в ГЕРБ и напуснаха. Сега при нас останаха чисти и неопетнени хора.
За листата на ГЕРБ той поясни, че в нея ще бъдат включени Ст. Стоянов, М. Димов и Т. Иванова. Тя ще бъде водена от Живко Чакъров. Хора от СДС, които подкрепят Илчев, ще бъдат включени също в листите за съветници.
Водач на съветниците от списъка на “Атака” ще бъде Костадин Стамов. В него ще влезнат хора от общинския сбор като Б. Маринов. Ще бъде предложено да се включат и хора с будна гражданска съвест, които могат да помогнат на общината.
На брифинга бе съобщено, че ако Иван Илчев стане кмет, съветниците от двете листи в ОбС ще застанат твърдо зад него. Според местния лидер на ГЕРБ Ж. Чакъров 2/3 от съветниците в новия ОбС ще бъдат от “Атака” и ГЕРБ.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 2, 2007 04:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.