„Атака“ и ГЕРБ в Симеоновград имат една цел – техен кмет на общината

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 2, 2007 04:28

„Атака“ и ГЕРБ в Симеоновград имат една цел – техен кмет на общината

Партиите ,,Атака“, ГЕРБ и част от СДС в Симеоновград подкрепят обща кандидатура за кмет на община Симеоновград – тази на независимия строителен инженер 37-годишния Иван Илчев. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет и няма да има листа от съветници. Това обявиха в сряда на брифинг лидерите на двете партии – Живко Чакъров и Костадин Стамов.
В мотивите да се кандидатира за този пост г-н Илчев изтъкна: Виждам, че градът върви надолу и пред мен има две възможности. Едната е като млад човек, който е финансово осигурен, да напусна града. Другата е да остана тук и да направя нещо, така че хората да не се срамуват от това, че живеят в Симеоновград. 16 години съм създавал бизнеса си с честен труд, сподели бизнесменът.
Според него в малкия град освен да се управлява, кметът трябва да се грижи за хората. Досега общината работела за интересите на двама души, а сега трябвало да работи в името на гражданите. Той каза, че не е готов с управленската си програма, която се работи в момента.
Иван Атанасов, зам.-председател на областното ръководство на СДС и член на симеоновградската организация, информира, че от три клуба двата не били съгласни с политиката на ръководството на партията. Затова искали да подкрепят Иван Илчев, който е с чисто минало. В негово лице ние виждаме човека, който може да оправи града и той да живне, да се направят много хубави неща и да излезем от блатото, в което сме затънали, каза той.
Много важно е гражданите на общината да разберат, че партия “Атака” и ГЕРБ според мен направиха един повече от успешен избор, заставайки зад кандидатурата на известния Иван Илчев, бяха встъпителните думи на Костадин Стамов С тази кандидатура започват няколко първи неща в общината. За пръв път в най-новата история на града ще имаме кандидат за кмет и надявам се кмет, който е неполитически обвързан – тоест независим. За пръв път се постига единодействие между ГЕРБ и “Атака”, който модел надявам се да прерасне на областно, а защо не и на национално равнище. За пръв път гражданите ще имат възможност да избират между партийни кандидати, които са обременени, и безпартиен.
Ние от “Атака” видяхме три съществени неща, за да го подкрепим. Иван е местен човек, публична личност и активен спортист, със законен бизнес. Иван Илчев няма и една керемида извън общината. Това показва, че той е изцяло отдаден на града, в който е роден. Това значи, че той може да бъде съпричастен ръководител и кмет. Другото е, че той има чудесно българско семейство, баща е на две момчета, които ние в “Атака” сме издигнали в култ – те са пример за подражание. Стамов прикани симеоновградчани да не се доверяват на хората, на които сега им издигат кандидатурите и които до голяма степен са били обвързани с корумпираното управление на досегашния кмет – Румяна Бозукова.
Живко Чакъров отговори на въпроса защо хора от ръководството на неговата партия са се отдръпнали от тях: В началото на еуфорията в стремежа си за наберам повече членове при нас дойдоха много хора. Тогава допуснахме грешка, че приехме всички. Болшинстовото от тези хора се оказаха със задни мисли, кариеристи. По-късно те разбраха, че мястото им не е в ГЕРБ и напуснаха. Сега при нас останаха чисти и неопетнени хора.
За листата на ГЕРБ той поясни, че в нея ще бъдат включени Ст. Стоянов, М. Димов и Т. Иванова. Тя ще бъде водена от Живко Чакъров. Хора от СДС, които подкрепят Илчев, ще бъдат включени също в листите за съветници.
Водач на съветниците от списъка на “Атака” ще бъде Костадин Стамов. В него ще влезнат хора от общинския сбор като Б. Маринов. Ще бъде предложено да се включат и хора с будна гражданска съвест, които могат да помогнат на общината.
На брифинга бе съобщено, че ако Иван Илчев стане кмет, съветниците от двете листи в ОбС ще застанат твърдо зад него. Според местния лидер на ГЕРБ Ж. Чакъров 2/3 от съветниците в новия ОбС ще бъдат от “Атака” и ГЕРБ.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 2, 2007 04:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама