Арестуваха обирджии ограбили 11 000 евро

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2018 16:34

Харманлиец и любимчанин остават в ареста за грабеж над двама иранци.
През тази седмица Районният съд в Харманли реши, че са опасни и могат да извършат друго престъпление или да се укрият. Харманлиецът И.М.Г, на 61 години, има множество престъпления зад гърба си, а другият А.Х.А също е изявен в тази сфера.
Двамата бяха задържани седем месеца, след като са извършили престъплението. Те и автомобилът, който са използвали, са разпознати от тъжителите.
Двамата мигранти след грабежа, макар и без пари, успели да отидат до София, а след това и да направят опит да напуснат страната. Те били задържани и върнати в Свиленград, от където преминали държавната ни граница. Това е станало през октомври миналата година.
Преди това иранците преминали друга граница, тази между Турция и Гърция през река Марица, а после през граничния пункт „Капитан Петко войвода“ навлезли в България. Тук се свързали с каналджиите, които ги настанили в къща в с. Браница. Ден по-късно ги отвели в гориста местност край с. Богомил и ги ограбили.
По данни на потърпевшите, след като им нанесли побой, им задигнали наличните 11 000 евро. Полицаите са образували производство по чл. 198 ал. 1 от НК за грабеж.

Симеоновградските полицаи проверили дом на улица „Отец Паисий“, обитаван от 67-годишен мъж. Там намерили и иззели старинен револвер, преправен пистолет – еднозаряден, със спусъчен механизъм и 30 ловни патрона. Собственикът им не е представил разрешително за тях.

В Харманли непълнолетен и майка му се оплакали в полицията, че неизвестен мъж е задигнал от момчето пред блока им в ж.к. “Дружба“ мобилния телефон. След издирвателни действия, мъжът е установен. Откраднатия телефон е намерен в заложна къща.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2018 16:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама