Диана Овчарова стана „Кмет на годината“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 19, 2016 14:03

Диана Овчарова стана „Кмет на годината“

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова бе избрана за Кмет на годината в категорията “Малка община”. Класацията е на сайта на кмета.бг. Там госпожа Овчарова събра най-много гласове в националното онлайн гласуване.
Церемонията по награждаването се състоя в зала в хотел „Маринела“, София. На нея присъстваха директорът на дирекция “Околна среда” към ЕК – Джордж Кремлис, председателят на Асоциацията на гръцките общини Йоргос Патулис, негови заместници, омбудсманът Мая Манолова, митрополит Антоний, депутати и интелектуалци.
“Вълнуващо е да държа тази прекрасна награда – “Кмет на годината” и тя да бъде за моя роден Ивайловград. Той се превърна в емблема и приемам тази награда като признание за труда на моите съграждани и колеги в общината и администрацията. Благодаря за доверието – аз започвам моя работен ден с една максима: “Да направя така, че хората в моя град да се чувстват по-добре”, каза Диана Овчарова.
Освен нея носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016” са градоначалниците на Благоевград – Атанас Камбитов и на Разлог – Красимир Герчев.
В раздел “голяма община” призът за “ефективно управление на проекти” спечели кметът на Хасково – Добри Беливанов.
Гласуваше се на два етапа. При първия от всичките 265 общини бяха номинирани 11-те категории: кмет на годината, кмет на гражданите, инвестиции в здраве, паркове и градска среда, туризъм, култура, фестивали и традиции, ефективно управление на проекти, спорт и младежки политики, иновации, наука и образование, природа за бъдещите поколения, градска инфраструктура
Вторият етап на гласуване започна на 18 октомври. Тогава в 9 от категориите останаха 24 общини, получили най-много гласове. Те бяха разделени на 8 малки, 8 средни и 8 големи. Малка община е с население до 20 000 души, средна – с население от 20 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 19, 2016 14:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.