Диана Овчарова стана „Кмет на годината“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 19, 2016 14:03

Диана Овчарова стана „Кмет на годината“

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова бе избрана за Кмет на годината в категорията “Малка община”. Класацията е на сайта на кмета.бг. Там госпожа Овчарова събра най-много гласове в националното онлайн гласуване.
Церемонията по награждаването се състоя в зала в хотел „Маринела“, София. На нея присъстваха директорът на дирекция “Околна среда” към ЕК – Джордж Кремлис, председателят на Асоциацията на гръцките общини Йоргос Патулис, негови заместници, омбудсманът Мая Манолова, митрополит Антоний, депутати и интелектуалци.
“Вълнуващо е да държа тази прекрасна награда – “Кмет на годината” и тя да бъде за моя роден Ивайловград. Той се превърна в емблема и приемам тази награда като признание за труда на моите съграждани и колеги в общината и администрацията. Благодаря за доверието – аз започвам моя работен ден с една максима: “Да направя така, че хората в моя град да се чувстват по-добре”, каза Диана Овчарова.
Освен нея носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016” са градоначалниците на Благоевград – Атанас Камбитов и на Разлог – Красимир Герчев.
В раздел “голяма община” призът за “ефективно управление на проекти” спечели кметът на Хасково – Добри Беливанов.
Гласуваше се на два етапа. При първия от всичките 265 общини бяха номинирани 11-те категории: кмет на годината, кмет на гражданите, инвестиции в здраве, паркове и градска среда, туризъм, култура, фестивали и традиции, ефективно управление на проекти, спорт и младежки политики, иновации, наука и образование, природа за бъдещите поколения, градска инфраструктура
Вторият етап на гласуване започна на 18 октомври. Тогава в 9 от категориите останаха 24 общини, получили най-много гласове. Те бяха разделени на 8 малки, 8 средни и 8 големи. Малка община е с население до 20 000 души, средна – с население от 20 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 19, 2016 14:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама