700 кг разделно събран отпадък от „Заедно за природата“ в Харманли

Руска Георгиева
От Руска Георгиева септември 25, 2020 13:00

700 кг разделно събран отпадък от „Заедно за природата“ в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/919 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Общинско дружество „Екоресурс – Харманли“ ЕООД съвместно с общината насърчиха разделното събиране на отпадъците чрез местната еко инициативата „Заедно за природата“. В петък, 18 септември, всеки предал поне 2 кг правилно сортирани пластмаса и хартия в двата мобилни центъра за разделно събиране на боклук получи интересна награда – туя за засаждане, компост, блокче за рисуване, книжка, тетрадки и много други.
От сайта на Общината разбираме, че доброволците са предали 700 кг хартия и пластмаса, която ще бъде извозена до сепариращата инсталация за предварително третиране на Регионално депо – Харманли, където ще се раздели и балира по класове, след което ще постъпи за рециклиране. Така непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки се превръщат в суровини за нови продукти.
Община Харманли подкрепя националната кампания „Да изчистим България заедно“. Тази есен тя няма да се проведе с традиционното масово почистване в цялата страна, но може да бъде отбелязана с малки индивидуални и семейни акции за почистване на градинките и любимите места за отдих, с боядисване на пейките пред блока, засаждане на дървета, поставяне на къщички за птици, организиране на семейни пикници с нулев отпадък и други.
Приканваме ви разделно събрания боклук да предавате в мобилните центрове кв. “Тракия” и на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Люле Бургас“ до фасадата на бл. 82, призовава от сайта си Община Харманли.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева септември 25, 2020 13:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама