2,4 млрд е печалбата на едрите зърно производители, седмицата 11 – 17 септември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 18, 2023 19:48

2,4 млрд е печалбата на едрите зърно производители, седмицата 11 – 17 септември

Акценти

  • Над 1.8 млрд. лева за юридическите лица и над 600 млн. лева за еднолични търговци и физически лица. Това е печалбата", поясни той. 

Свързани публикации

¿ 11 септември 2023 г.

Полицията в Бургас се похвали с 80 конфискувани коли за месец. Масово се отнемат автомобили на пияни и дрогирани шофьори.

¿ 12 септември 2023 г.

Прокуратурата в Бургас се е самосезирала заради горската сеч в Странджа над Лозенец и Царево, съобщи БНТ и уточни, че прокуратурата ще възложи на МВР проверка след наводненията в района преди седмица.
Държавната агенция за бежанците (ДАБ) е отказала за пореден път да предостави закрила на руснака Андрей Карпов, протестирал срещу режима на руския президент Владимир Путин.
Илиана Иванова е одобрена за комисар от Европарламента

¿ 13 септември 2023 г.

Още три парламентарни комисии иска да оглави ДПС. Става дума за комисиите по политиките за българите извън страната, като е предложен Цветан Енчев, туризъм, като е предложена Ертен Анисова, прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, като е предложен Валентин Тонев
Главният прокурор Борислав Сарафов предлага четирима прокурори и трима следователи, участвали в делото, добило известност като „Осемте джуджета“, да бъдат наказани дисциплинарно.
Президентът Румен Радев откри в сряда вечерта в Ямбол втори висок пилон с българското знаме и го нарече „противоотрова на нихилизма“.

¿ 14 септември 2023 г.

Откритият от президента Румен Радев пилон в Ямбол, на който е поставено българското знаме, е монтиран на незаконен фундамент. Това следва от становището на Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в града.

¿ 15 септември 2023 г.

Около Паметника на Съветската армия вече ще има и скеле.
Съдът намали с 1 млн. лева гаранцията на Божков по делото за антиките.

Окончателно: Ваня Григорова ще е кандидат-кметът на БСП в София
Премиерът: Протестът на зърнопроизводителите придобива политически характер.

¿ 16″ септември 2023 г.

„С терористи не преговарям.“ Според премиера зърнопроизводителите целят да дестабилизират кабинета.

Всеки втори българин в активна възраст не е прочел нито една книга през миналата година.
Предстоятелят на руската църква в София е изгонен от Скопие като руски шпионин.

¿ 17 септември 2023 г.

„Безпокойството у земеделците заради разрешения внос на украинско зърно е безпочвено.“ Това обясни пред „Би Ти Ви“ директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов по повод предстоящите протести на зърнопроизводителите.
Той посочи, че има свръхпечалба в сектор „Земеделие“.
„За целия сектор това са над 1.8 млрд. лева за юридическите лица и над 600 млн. лева за еднолични търговци и физически лица. Това е печалбата“, поясни той.
Денков заяви, че не е готов да преговаря със земеделците, които организират мащабен протест в понеделник (18 септември), докато те се държат като терористи. Причината за демонстрациите е разрешеният от парламента внос на украинско зърно.
„Но има други, на тях не виждам за какво да се извинявам. Това са тези, които получават лъвския пай от многомилиардните помощи, които бяха дадени през последните години, с които помощи от ЕС и бюджета си построиха вили, купиха си яхти, скъпи коли. Голяма част от тези хора са в сърцето на организацията на този протест. Моят призив е хората от аграрния сектор да решат в коя от двете групи искат да участват“, добави Денков.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 18, 2023 19:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама