18 януари бе двоен празник за Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2017 12:17 Updated

18 януари бе двоен празник за Харманли

Харманли отбеляза двоен празник на 18 януари. Църквата „Св. Атанасий“ чества 182 години от създаването си, а градът отбелязва 139-години от Освобождението си.
В храмът „Свети Атанасий“ духовни лица отслужиха Празнична Света литургия. На нея присъстваха ръководството на община Харманли, съветници, граждани и гости.
Всички се помолиха за здраве и благополучие, палейки свещи.
Архиерейски наместник отец Живко Петров се обърна към миряните с призив да не спират да вярват и да се молят за доброто на себе си и околните. Той разказа и историята за християнския празник Атанасовден и пожела на всички весел празник.
В 11:00 часа бяха поднесени цветя на Руски паметник в града. Там трима свещеници отслужиха Панихида в памет на загиналите.
„Това свято място отново ни обединява, нас признателните потомци, дошли тук да помълчим с цвете в ръка и да се преклоним с признателност в сърцата за подвига и саможертвата на всички онези знайни и незнайни български герои, които ни подариха и завещаха Свободата, каза в словото си пред присъстващите кметът Мария Киркова.

Снимка: ОбА – Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2017 12:17 Updated
Напиши коментар

3 Коментара

  1. НЕ признателен януари 22, 20:05

    Църковния празник да. Но да ми вменявате някви робски метани към азиатски окупатори….НЕЕЕЕ…
    Аре ся ония философчета с белите якички храненици на азиатските окупатори да ми обяснят на МЕН невежия… КОЙ и от КАКВО е освободил Харманли преди 139г.?????

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама