Сириец уби свой сънародник в бежанския лагер в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 26, 2023 10:04

Сириец уби свой сънародник в бежанския лагер в Харманли

Сириец прободе смъртоносно свой сънародник и той почина. Инцидентът е станал в понеделник, 24 юли вечерта, а официално информация за престъплението излезе едва днес.

Започналото незабавно разследване на полицията е установило извършителят на убийството. Той е направил пълни самопризнания, като е дал и ножът, с който е извършено деянието.

На брифинг днес Окръжна прокуратура – Хасково съобщи, че е привлякла като обвиняем Р.М., на 35 г., гражданин на Сирия, за извършено умишлено убийство на А.А., на 21 г., гражданин на Сирия – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Повод  за конфликта е била създадена група в мобилно приложение, в която членували чужденци, пребиваващи в  РПЦ – гр. Харманли. В нея те си разменяли информация, свързана само с подаване на документи за получаване на статут на бежанци, както и по други административни въпроси за мигрантите. А.А. установил, че в групата започнали да се публикуват и обяви за продажба на различни стоки – дрехи, вентилатори и др. дребни вещи. Поради тази причина той направил забележка на Р.М. да не пуска подобни съобщения. Между двамата възникнал словесен конфликт, който прераснал в размяна на удари с пръчки, при което А.А. паднал на земята. В това време Р.М. го пробол с нож. Пострадалият е починал на място.

А.А. е имал хуманитарен статут за пребиваване в България, а Р.М. бил в процес на получаване на такъв.

В събота, 22 юли бе открито тялото на сирийски бежанец, който се е удави в Марица на 12 юли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 26, 2023 10:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама