Проведена бе комуникационна среща по проект

6 минути
Проведена бе комуникационна среща по проект

В Тополовград се проведе комуникационна среща за представяне на проект “Интегрирани мерки в подкрепа на децата в община Тополовград” по процедура “Бъдеще за децата“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Това стана в залата на Общинския съвет в сакарския град.
По време на срещата бяха представени проектните дейности, които са насочени към разработване и прилагане на програми за индивидуална и групова работа във връзка с подкрепа на личностното развитие и социалното включване. Работата с децата и с техните семейства ще е насочена към създаването на условия и нагласи на децата за равнопоставено участие в живота на местната общност. Ще бъдат създадени условия за подобряване качеството им на живот за пълноценно физическо, емоционално, познавателно развитие и социално включване на всяко дете в естествената за него среда; задоволяване на основните духовни и социални потребности; промяна на непосредствената заобикаляща ги среда за преодоляване на проблемите; формиране на качества. Ще им бъде предоставена възможност да изразяват мнението си, да правят личен избор и да вземат решения по въпроси, свързани с техния живот и бит, съобразно възможностите и възрастта си.
Чрез изпълнение на предвидените дейности ще бъде осигурено подобряването на равния и навременен достъп до качествени и устойчиви услуги, ориентирани към индивида грижи, включително здравеопазване, ще се модернизират системите за социална закрила и ще се насърчи достъпа до социална закрила, като ще се обърне особено внимание на минимум 100 деца в нужда на територията на общината и на техните семейства.
Очакваните резултати на проекта са свързани с предотвратяване на рисковете от изоставяне на детето, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, подобряване на пълноценно физическо, емоционално, познавателно развитие и социално включване на всяко дете в естествената за него среда.
По време на срещата бяха поставени въпроси относно определянето на целевите групи по проекта, както и начина на тяхното идентифициране. Изчерпателни отговори се предоставиха от екипа за изпълнение на проекта.
Подробно бяха разяснени начините за включване в проекта, изискванията по отношение на персонала, който следва да бъде назначен, срокът за изпълнение на дейностите по проекта.
Проектът ще се изпълнява за период от 13 месеца и е с бюджет от 391 000 лв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.