През 2024 година по-високи местни данъци и такси в община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 12, 2024 08:11

През 2024 година по-високи местни данъци и такси в община Тополовград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 01/1073, година XXl, 05 - 11 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Община Тополовград „поздрави“ жителите си за празниците с увеличение на местните данъци и такси. Това стана факт в последния работен ден за 2023 г., когато бе проведено заседание на Общинския съвет. То бе последното за тази година и на него най-важното, което се разглеждаше, бе промяната в размера на местните наложи. Промяната доведе до увеличаването на техния размер.
Заседанието премина без присъствието на кмета и той бе заместван от Хараламби Мочев. В ролята на основен говорител на опозицията от групата на ГЕРБ пак бе Пламен Минчев, подкрепян от време на време и от Васил Сяров.
От страна на групата на кмета /от ИТН/ единствен взе отношение съветникът Коста Стойчев, но за сметка на това много активни в дискусията в подкрепа на предложените решения бяха представителите на ОбА – главният счетоводител Кирил Киров, административният секретар – Антоанета Димитрова, юристът Яна Хлебарова, началник отделите Красимира Атанасова и Тоня Бакалова.
Дебатите бяха само по докладната за промяна размера на местните данъци и такси, докато по другите въпроси всичко бе гласувано без разисквания.
Интересно при гласуванията бе, че мнозинството на групата на ИТН се оказа не от осем, а от девет съветника, тъй като един от групата на ГЕРБ – Панайот Тончев и на тази и на предходните сесии твърдо гласува с групата на ИТН.
Това мнозинство съветникът от ГЕРБ Пламен Минчев нарече „брутално мнозинство“ /вероятно удобно „забравил“ какво бе тяхното мнозинство в предишния ОбС/.
Какви точно местни данъци и такси ще плащат местните жители очаквайте да ви запознаем в някой от следващите броеве на вестника, когато надяваме се от ОбА да разработят разбираеми за хората таблици и графики.
Освен този важен за жителите на общината въпрос на сесията бяха разгледани и традиционните за разпореждане с общинска собственост, издаване на разрешения за промени в ПУП, извършване на промени в Поименния списък за капиталовите разходи за 2023 г. и др.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 12, 2024 08:11
Напиши коментар

1 Коментар

  1. antonov януари 17, 11:31

    „един от групата на ГЕРБ – Панайот Тончев и на тази и на предходните сесии твърдо гласува с групата на ИТН.“ – хората са го казали – хубава работа, ама циганска.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама