През летните жеги Тополовград е още по-пуст и празен

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2023 08:37

През летните жеги Тополовград е още по-пуст и празен

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В тазгодишните големи юлски горещини Тополовград изглежда още по-пуст и празен от други периоди на годината, когато времето е по-хладно. До към обяд има някакво движение из центъра – кой излязъл да свърши някоя работа, кой да пазарува или да плати сметките. По това време под сенките на дърветата в Градската градинка се събират група хора от „третата възраст“ и малки деца с майките си, докато все още температурите се понасят. Малко са и хората по заведенията из центъра. След обяд докъм надвечер е абсолютна пустош. Около 8:00 ч. вечерта излизат младите и си правят разходките до късно, че и до сутринта по хладното.
Това състояние за сезона на почивките е нормално. Не е изненада, обаче, че с годините, независимо от сезоните присъствието на хора из Тополовград става все по-рехаво. Това се забелязва вече отчетливо и по големите празници като Великден, Богородица и др. когато идват на гости при родителите си, живеещи в други градове на страната. Демографската криза е вече много ясно видима и не се знае това как, дали и кога изобщо ще се промени.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2023 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама