Празникът на Симеоновград се отбеляза тържествено

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2004 18:50

Празникът на Симеоновград се отбеляза тържествено

Отбелязването на Праз­ни­кът на Си­ме­о­нов­град за­поч­на с тър­жес­тве­но вди­га­не на зна­ме­то на Бъл­га­рия на пло­щад ,,Шей­нов­ски” под зву­ци­те на на­ци­о­нал­ния химн пред съ­вет­ни­ци и об­щес­тве­ни­ци от гра­да. След то­ва всич­ки оти­до­ха в за­ла ,,Гьор­чо Ка­ра­ко­лев”, къ­де­то се със­тоя и Тър­жес­тве­на­та се­сия на ОбС.

Днев­ния ред бе от ня­кол­ко точ­ки.

Най-нап­ред отец То­дор ос­ве­ти зна­ме­то на гра­да. То ще се съх­ра­ня­ва в ста­я­та на кме­та и ще се из­на­ся са­мо при тър­жес­тве­ни слу­чаи ре­ши­ха съ­вет­ни­ци­те.

След то­ва бе из­не­се­но сло­во на кме­та об­щи­на­та за уп­рав­ле­ни­е­то през го­ди­ни­те. В не­го кметът Румяна Бо­зу­ко­ва при­вет­ства с доб­ре дош­ли гос­ти­те на тър­жес­тво­то и об­щес­тве­нос­тта на Си­ме­о­нов­град със 123 – тия праз­ник на об­щи­на­та и им чес­ти­ти но­ва­та при­до­бив­ка – ос­ве­те­но­то зна­ме.

Общин­ския праз­ник за ед­на об­щи­на е уни­кал­но съ­би­тие за граж­да­ни­те – по­чит към ис­то­ри­я­та на род­ния край, ува­же­ние към тра­ди­ци­я­та, съз­да­де­на от на­ши­те пред­ци и из­раз за вя­ра и на­деж­да към по-дос­то­ен и кра­сив жи­вот. Той е и ден на рав­нос­мет­ка в кой­то все­ки на­ми­ра сво­е­то мяс­то в хи­ля­до­лет­на­та ис­то­рия. – за­поч­на тя

След то­ва из­брои по важ­ни­те съ­би­тия от ис­то­ри­я­та на гра­да. Не про­пус­на да от­бе­ле­жи зас­лу­ги­те на всич­ки кме­то­ве до­се­га без да спо­ме­не по­ли­ти­чес­ка­та им при­над­леж­ност.

Нак­рая спо­де­ли убеж­де­ни­е­то си че доб­ри­те ре­зул­та­ти в об­щес­тво­то, как­то и в се­мей­ство­то ид­ват след ус­та­но­вя­ва­не на мъд­ро съг­ла­сие и упо­ри­та пос­ле­до­ва­тел­ност.

Пред­се­да­те­ля на ОбС Ни­ко­лай Поп­ни­ко­лов про­че­те по­лу­че­ни­те поз­дра­ви­тел­ни ад­ре­си, из­пра­те­ни от съ­сед­ни об­щи­ни.

При­вет­ствие от стра­на на пре­диш­ни кме­то­ве бе под­не­се­но от Ма­рия Дон­че­ва. 

На всич­ки съ­вет­ни­ци бя­ха раз­да­де­ни по­да­ръ­ци. Та­ки­ва по­лу­чи­ха и бив­ши­те ко­ле­ги на Ру­мя­на Бо­зу­ко­ва, ко­я­то им ка­за ,,Бив­ши кме­то­ве ня­ма, чув­ствай­те се ви­на­ги кме­то­ве и сте доб­ре дош­ли при нас в об­щи­на­та”

След то­ва бе от­крит и въз­по­ми­на­те­лен ком­плекс „Кът на кме­та – ис­то­рия и нас­то­я­ще“, кой­то се на­ми­ра в на вто­рия етаж на сгра­да­та на об­щи­на­та.

На тър­жес­тва­та по слу­чай праз­ни­ка на гра­да при­със­тва един­ствен кме­та на Хар­ман­ли Ми­ха­ил Лис­ков.

За Празника на Симеоновград пя Николина Чакърдъкова.

Депутат откри обновеният Спортен комплекс. 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2004 18:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама