Похвално! 5 поредни победи за „Харманли“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 2, 2024 13:56

Похвално! 5 поредни победи за „Харманли“

Голям фурор прави през този сезон съставът на новака в областната футболна група – „Харманли“. Футболистите на играещият треньор Теодор Нейков в събота, 30 март, постигнаха 5-а поредна победа, след като надиграха като гости с 3:0 домакина „Любимец – 2018“. Два гола през първата част и един през втората направиха класиката. Най-напред в 27-ата минута се разписа Димитър Кючуков, а резултатът бе удвоен с самия край на първото полувреме от отсъдена дузпа. Точен от бялата точка бе Ангел Балабанов. 4 минути след подновяване на играта гол за гостите вкара Димитър Димитров, който оформи крайния резултат. „Харманли“ излезе на втората позиция.

Интересен двубой изнесоха на неутрален терен „Върбица“  и „Марица“. Символичните домакини от „Бенковски“ успяха да надделеят с 3:2, но това не стана никак лесно. Още в 10-ата минута Здравко Пиличев откри за „Върбица“, но голмайсторът на гостите Тони Каранейчев изравни само 120 секунди по-късно след остра атака.

№ 18 -Пиличев вкара и второ попадение, а 3:1 направи Илия Ехлемов. В последните минути маричани се помъчиха поне да изравнят, но стигнаха само до един гол в 90-ата минута дело на Даниел Ганев.

Мачът предложи добър футбол, с добри индивидуални изпълнения, а съдията Здравко Петров от Пловдив се справи перфектно, показвайки по два жълти картона и да двата съперника.

На стадион „Колодрума“ в дербито на групата „Свиленград“ победи с 2:0 „Любимец – 2000“. Точни за домакините бяха Пейо Батинов и Валери Христов. Мачът бе дискутиран през седмицата като дербито на кръга и той наистина оправда доверието. И домакини и гости с играта си създадоха предпоставка за футбол, който се хареса на над 200 зрители на стадиона.

Голям интерес предизвика и другото дерби на дъното на таблицата играно в неделя в Ивайловград. Отборът на местния „Раковски – 1923“ се наложи убедително с 5:1 над гостите от „Сакарски спортист“.

„Моите момчета още нямат нужния опит, но днес им потръгна и резултатът е налице. С мачовете ще постигнем и нужния синхрон“, заяви лидерът на домакините Стоян Делчев. С два гола отново се изяви головата машина Мариян Георгиев. По още един добавиха Милко Войводов, Николай Деликостов и легендата на клуба Валентин Кьосев.

С ранно попадение на Алекс Делимоллов отборът на ОФК „Хасково“ успя да се наложи с 1:0 над „Саяна – 2“. Мачът се състоя на стадион  „Младост“ при добър интерес от страна на публиката.

Цели 6 гола паднаха на мача „Хеброс – 1921“ и „Хасково – 2022“, игран в неделя в Харманли. Срещата завърши 3:3 при много обрати. Домакините първи поведоха чрез Валентин Георгиев. От там нататък гостите изравниха с попадение на Габриел Калеканов и още два пъти излизаха напред в резултата.

Голове за „Хеброс“ вкараха отново Валентин Георгиев и Канте Самура в края на мача.

За хасковлии точни бяха Емил Ангелов и Бурхан Бейсим.

Ето програмата за 17 кръг:

6 април, събота, от 17:00 часа:

„Хеброс – 1921“ – „Любимец – 2018“ в Харманли

„Раковски – 1923“ – „Свиленград“ в Ивайловград

„Марица“ – ОФК „Хасково“ в Симеоновград

7 април /неделя/ от 17:00 часа:

„Хасково – 2022“ – „Сакарски спортист“ на ст. „Младост“

„Любимец – 2000“ – „Върбица“ в Любимец

„Саяна 2“ – „Харманли“ в Горски извор от 12:00 ч.

Класиране 16 КРЪГ:

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 2, 2024 13:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама