Поредната силна премиера на Театъра на комедията „Велко Кънев“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 30, 2023 10:00

Поредната силна премиера на Театъра на комедията „Велко Кънев“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 29/1053, година XX, 28 - 03 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Наистина няма изненада, защото чудесната игра и представянето на актьорите любители от тополовградския Театър на комедията „Велко Кънев“ не е и не може да бъде изненада.
Каквото и произведение, подходящо за реализация на сцена – пиеса или нещо друго, да попадне в умовете, сърцата и ръцете на целия този театрален екип се получава винаги по един и същ начин – великолепно, вдъхновено, емоционално и красиво. Те, от режисьора, през актьорския състав, до последния участник в екипа, са като един голям майстор, да кажем сладкар, който и с най-лошото брашно и недобри останали продукти прави най-великолепната торта. По вид, вкус и удоволствие от опитването ѝ. Така стана и този път пред очите на пълната отвсякъде със зрители зала на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“ в сакарския град. Поставената и режисирана от Вълчо Янев „Примадони“ по Кен Лудвиг и майсторската игра на Росен Пурлантов – Лео, Стамо Стамов – Джек, Таня Стамова – Маргарет, Илия Деведжиев – Дънкан, Силвия Демерджиева – д-р Мей, Петя Петрова – Одри, Любов Узунова – Флоранс и Трифон Ламбов – Дъч, направи така, че зрителите я изгледаха на един дъх и с голямо удоволствие.
За да се получи спектакълът, допринесоха майсторът на костюмите Александрина Игнатова, музикалното оформление направи Димитър Тодоров, за декорите се грижеха Петко Ятакчиев Красимир Куртев и Димитър Тодоров. Осветлението поддържаше Борислав Илиев, а дискретно за текста помагаше суфльорът Мария Паскалева.
Публиката стана на крака в края и дълго аплодираше актьорите и целия състав. Те получиха много цветя и поздравления от кмета на общината Божин Божинов, който също изгледа представлението, от Общински съвет, от Настоятелството на читалището и от Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол.
Това представление не можа да задоволи големия интерес на жителите и гостите на Тополовград, не стигнаха местата в залата, затова съвсем скоро през месец август ще има нова изява с тази постановка на Театър на комедията „Велко Кънев“ – Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 30, 2023 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама