Връчиха символите на новите почетни граждани на Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 10, 2018 08:10

Връчиха символите на новите  почетни граждани на Тополовград

Символите за званието Почетен гражданин удостоените получиха в навечерието на най-хубавия български празник – 24 май. В Деня на славянската писменост и българската просвета и култура и Ден на Тополовград тържествената церемония в читалището се превърна в спектакъл.
Редицата на Почетните граждани на Тополовград се допълни с няколко личности „за изключителен принос за развитието на спорта“. След като му бе връчен плакетът, Александър Томов каза: „Благодаря за уважението и признателността за това, което съм направил за тази държава, защото в много страни по света се е издигало знамето и се е пял химна на България“, каза той на сцената.
Другият борец, Биньо Чифудов, също благодари, че е удостоен с тази чест. „Аз се чувствам тополовградчанин. Полски градец е на 20 км от тук“, каза той.
Третият спортист, Ге-орги Мърков сподели: „Аз съм почетен гражданин на София, Пазарджик, Септември, но така, както се радвам, че съм удостоен с това почетно звание в Тополовград, никога не съм го изпитвал. Знам, че ми давате доверие в аванс. Тополовград е много хубав, аз заради един човек заобичах този град“.
За Ваня Василева, която има съществен принос за развитието на образованието в община Тополовград, това е силно вълнуващ момент. „Висока чест е за мен да бъда удостоена с това почетно звание. Родена съм и съм живяла в Тополовград, отгледахме и възпитахме децата си си тук. Безкрайно съм благодарна на тополовградчани, че ги виждам всеки ден, че с уважение разговаряме, нека така да бъде и за напред. Приемам наградата като признание на моите колеги от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Мария Димова, удостоена със званието за „съществен принос за развитието на образованието в община Тополовград“, каза: „Поздравявам хората от нашето малко градче с голямо сърце за търсене на живеца в образованието, културата, изкуството и спорта. Хвала и поздравления!“
След получаването на приза за „съществен принос за развитието на общината“ генерал Тодор Коджейков благодари, като каза: „За мен е висока чест, че ме удостояване с тази почест. Благодаря ви на всички, радвам се че ще бъдем дълги години напред заедно и с каквото мога ще помагам на този хубав край.“
Другият удостоен, Трифон Ламбов, развълнуван каза: „Наградата я приемам като нещо, което е признание за целогодишния ми труд но аз я приемам и като признание за всички настоятелства, с които сам работил, за всички щатни работници, за всички ръководители на състави, за стотиците театрали, танцьори и певци, разнасяли славата на Тополовград.“ Призът му се връчва за изключителен принос за развитието на културата в община.
За същите заслуги бе удостоен и Георги Петров.
Янко Георгиев, дал съществен принос за развитието на община Тополовград, благодари и сподели: „За мен е изключителна част за бъда удостоен с това звание в града, в който съм израснал и обичам и който ми е давал сила и упоритост.“
Племенницата на Вълчо Кадиев, на когото званието се връчва посмъртно, благодари на всички, че оказват такава чест на вуйчо й. „Сигурна съм, че ако той ни гледа отгоре, ще бъде щастлив.“
Накрая на тържествената част, кметът Божин Божинов обобщи: „Доста скромност видях тази вечер от новите почетни граждани. Те са скромни хора, но много помагат на Тополовград. Когато съм им звънял и съм търсил от тях съдействие за тополовградчани, винаги са се озовавали.“
След официалната част на сцената се изявиха със свои изпълнения самодейци към читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” – мъжкият и дамският певчески хорове с ръководител Стойчо Чобанов и малките талантливи красавици от състава за Стари градски песни „Кокетки” с ръководител Людмила Янева.
Накрая всички изпълнители пяха заедно и с вдъхновение на сцената песента „Българийо, моя”, а присъстващите в залата станаха на крака.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 10, 2018 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама