Подготвят Генерален план за организация на движението в Харманли

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 15, 2023 08:57

Подготвят Генерален план за организация на движението в Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 36/1060, година XX, 29.09 -05 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

„Инфра Сити Консулт“ ЕООД, гр. София, ще разработва Генерален план за организация на движението (ГПОД) за територията на град Харманли. Тя бе избрана сред трима кандидати на обществената поръчка, защото е предложила най-ниска оферта. Предложена цена бе 48 000,00 лева с включено ДДС.
След като вече има избран изпълнител, Община Харманли има намерение, за да кандидатства с предложение за изпълнение на инвестиции по процедура за предоставяне на средства чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции BG-RRP-8.013 „Екологосъобразна мобилност“ по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ)
ГПОД е основен документ, с който се уреждат принципни въпроси като: организация на транзитното движение, маршрутите на линиите от обществения транспорт, посочност и предимства на движението, скоростни режими, пешеходно и велосипедно движение, режими на престой и паркиране. С него следва да се представят още обобщена схема на пътните знаци и списък с организационни и инженерно-технически мероприятия, с които се регулира организацията на движението в населеното място за постигане на безопасни условия за придвижване на всички участници в движението.
Важен аспект при разработването на ГДОП е определянето на конфликтните точки в движението и изследването на причините за възникването им с цел отстраняване на рискове за безопасността на движението.

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 15, 2023 08:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама