Над 36 000 млади европейци спечелиха безплатни карти за пътуване в Европа

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 10, 2024 19:13

Над 36 000 млади европейци спечелиха безплатни карти за пътуване в Европа

Акценти

  • 36 318 осемнайсетгодишни европейци, сред които 709 българи, ще получат безплатна карта за пътуване, за да опознаят разнообразието на Европа.

Свързани публикации

36 318 осемнайсетгодишни европейци, сред които 709 българи, ще получат безплатна карта за пътуване, за да опознаят разнообразието на Европа, да научат за нейното културно наследство и история, и да се свържат с хора от целия континент. Това става благодарение на инициативата DiscoverEU, финансирана по програма Еразъм+ на ЕС.

Печелившите младежи от есенния кръг на конкурса DiscoverEU, обявен през октомври 2023 г., ще могат осъществят пътуванията си с влак между март 2024 г. и май 2025 г.

Илиана Иванова, комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, каза: „DiscoverEU е уникална възможност да се впуснете в едно незабравимо пътешествие из Европа, където всяка спирка създава нови взаимоотношения и подчертава многостранната красота на Европа. За всички млади авантюристи, които стъпват на това забележително пътешествие: нека всяко място разшири перспективите ви, всяко взаимодействие обогати духа ви и всяка среща остави траен спомен!“

В есенния кръг на конкурса DiscoverEU са кандидатствали общо 144 038 младежи, родени между 1 януари и 31 декември 2005 г.

DiscoverEU включва и образователен аспект и предвижда информационни обучения преди заминаване и срещи в цяла Европа. Младите участници могат да се свържат с общността DiscoverEU чрез официалната й Facebook група.

Източник: ЕК

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 10, 2024 19:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама