Михайлов пак подаде оставка, седмицата 27 ноември – 3 декември 2023 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2023 19:33

Михайлов пак подаде оставка, седмицата 27 ноември – 3 декември 2023 г.

¿ 27 ноември 2023 г.

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов подаде оставка след 18 години начело на организацията. „Нито един клуб не иска оставката ми. Избират ме футболните делегати. Пожелавам ви да не се намесвате в избора на следващ президент“, заяви Михайлов пред журналистите.
Президентът плаши бюджета с вето. Василев учуден, че Радев се поддава на фалшиви новини.

¿ 28 ноември 2023 г.

Около 32 хил. абонати остават без ток. Проблеми продължава да има в Западна и Североизточна България.

Европейската прокуратура разследва община Бойчиновци и строителни фирми за злоупотреби
Тя общината е сключила договор за финансова помощ с ДФ „Земеделие“, срокът е удължаван няколко пъти, но няма данни проектът да е приключен.

¿ 29 ноември 2023 г.

Депутатът от „Продължваме промяната-Демократична България“ Даниел Лорер похвали санкционирания по глобалния закон „Магнитски“ шеф на депутатите от ДПС Делян Пеевски, а няколко часа след това се извини на „стресналите се от заглавията“ за казаното от него.
Прокурорската колегия на ВСС реши да започне дисциплинарни производства срещу двама магистрати по случая, в който прокуратурата разпространи записи на разговори, за които се смята, че са събрани със специални разузнавателни средства (СРС), между командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков и президента Румен Радев.

¿ 30 ноември 2023 г.

ВАС отмени Hapeдбa № 30 oт 11.08.2008 г. зa уcлoвиятa и peдa зa пpeдocтaвянe нa бeзвъзмeзднa финaнcoвa пoмoщ пo мяpĸa „Paзнooбpaзявaнe ĸъм нeзeмeдeлcĸи дeйнocти“ oт Πpoгpaмaтa зa paзвитиe нa ceлcĸитe paйoни зa пepиoдa 2007 – 2013 г. заради cъщecтвeни нapyшeния нa aдминиcтpaтивнo пpoизвoдcтвeнитe пpaвилa.
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков обяви, че над 350 000 автомобила са били внесени в страната за 2022 г. и България е страната в Европа, която има най-голям внос на автомобили втора употреба. „Ако обложим този внос на бройка автомобил, да речем, с минимум 500 лева, ето ти един инструмент, един фонд, който може да бъде използван за дотиране, за подпомагане на обществото и на хората, които искат да си купят електрически автомобили“, смята той

¿ 1 декември 2023 г.

След половин година съвместно управление, ГЕРБ и ПП-ДБ започват да пишат механизъм за назначенията в регулаторите, а Бойко Борисов настоя за включването и на ДПС.

Партията на европейските социалисти (ПЕС) обяви, че е готова да предприеме всички необходими наказателни мерки срещу Българската социалистическа партия, която обяви намерението си да формира широка коалиция с проруски и националистически партии.

¿ 2 декември 2023 г.

Христо Иванов: Пеевски не иззема ролята на премиер, но вече не може да има цар, който командва от джипката. БСП няма да покани за участие „Левицата!“ в новото обединение, което планира да създаде с партии от левия спектър, център и патриотични организации. Това каза днес пред журналисти в Плевен лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

¿ 3 декември 2023 г.

Гърци купуват тонове олио от България и го връщат с оцветители като зехтин. Гръцката полиция арестува баща и син и конфискува тонове слънчогледово олио, представяно като зехтин.
„Единственото логично“. Борисов каза, че „сглобката е паянтова“, но друг вариант няма.
„Групата на ГЕРБ е най-безобразно държащата се в общинския съвет. Устите им постоянно са отворени и те не спират да лаят“ – това заяви в ефира на БНТ общинският съветник от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Спаси София“ Борис Бонев.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2023 19:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама