Мария Киркова: Отделили сме162 000 лв. за болницата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2023 08:17

Мария Киркова: Отделили сме162 000 лв. за болницата

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 7 - 13 април 2023 г., брой 14/1038, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

„От бюджета на общината сме отделили 162 000 лева, отделно други средства са отишли за болницата в Харманли.“ Това каза кметът Мария Киркова на сесия на ОбС – Харманли при дебати за състоянието на общинското здравно заведение.
Те бяха свързани докладна за „приемане на годишен финансов отчет и анализ за дейността на „МБАЛ – Харманли“ ЕООД за периода 01.01.2022 г. – 31.12.2022 г.“
Минка Стоянова – общински съветник от „БСП за България“, сподели, че на заседание на постоянната комисия станало ясно, че д-р Чанкова е в състояние на нелегитимност, имало и проблеми със Здравната каса. „Надявам се госпожа Киркова да даде отговор на тези въпроси, защото не присъства на заседанията на постоянната комисия, нямаше и юрист от ОбА, който да даде разяснения по тази тема. Смятам, че съветниците и обществеността трябва да знаят в какво състояние, освен финансовото, е болницата и управителят“, каза тя и попита защо се бави протоколът от проведения вече конкурс.
Председателят Йордан Малинов се опита да осуети отговора с обяснението че „докладната е относно финансовия отчет, а ние говорим за протоколи, комисии, което е предмет на друг разговор. Когато комисията вземе решение, то ще бъде предоставено на ОбС. Това не е точка от дневния ред“.
Според Мария Киркова „всеки управител на едно търговско дружество е легитимен до момента, до който е вписан в Търговския регистър. Госпожа Чанкова не е отписана.
Очаквам комисията да ми предостави своето решение и абсолютно всичко е в законовия срок”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2023 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама