Ловците са разочаровани от намаляващия дивеч

Сакарнюз
От Сакарнюз август 17, 2014 17:43

Ловците, които излезнаха на първия си излет в събота, 9 август, са разочаровани, че дивечът е намалява драстично. Това потвърди и Дончо Чипилски ловен организатор на ЛРД „Сокол“- Харманли. Авджиите имат правото да стрелят само по пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Добрата новина е, че няма регистрирани нарушения.
Тази година чужденците от Италия и Гърция, които ловуват паралелно с нашите авджии по линия на организираният ловен туризъм са малко. Първата причината е, че няма достатъчно дивеч за лов. Втората е, че миграцията на птиците е нарушена поради обилните дъждове.
По първите излети на ловните дружинки е установено, че пъдпъдъкът е пръснат и пее любовни песни, което води до обяснението, че няма и намерение да се подготвя за миграция. Това сподели Дончо Чипилски, ловен организатор на ЛРД „Сокол“- Харманли.
Според него е важно да се отбележи, че има и много убити яйца и едно от поколенията на пъдпъдъка е погубено.
На откриването на ловният сезон в събота, 9 август, присъстваха 17 гърци и 6 италианци.
През тази седмица из полята ловуват осем човека от Италия и петима от съседна Гърция. Първата голяма група на гърците след откритият сезон е отстреляла 202 гургулици за два дена при максимално разрешение (за ловец) по 30. Техни колеги от други ловни дружества в Хасково са имали по една две на ден. Там положението е трагично, сподели ловният организатор.

Сакарнюз
От Сакарнюз август 17, 2014 17:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама