Лидерите безпощадни в третия кръг

Веселин Тонев
От Веселин Тонев септември 20, 2023 09:20

Лидерите безпощадни в третия кръг

Акценти

  • „Върбица”, Бенковски изненада „Харманли“ на стадион „Хеброс“
  • Гроздоберът провали мач на “Раковски – 1923” в Ивайловград

Свързани публикации

Отново трябва да пишем отличен на стрелците в Хасковската областна група по футбол. В мрежите на вратарите влетяха цели 27 гола, като половината от тях паднаха на мачовете в Горски извор и Симеоновград. Вкараха ги играчите на временните лидери в надпреварата „Свиленград“ и „Марица“.

На своя стадион „Христо Ботев“, маричани трудно пречупиха гостите от  „Сакарски спортист“, Тополовград. Мачът все пак завърши 5:0, но през първата част бе отбелязан само един гол, след по-добро противодействие от младоците на благодетеля Иван Михайлов. Той бе заложил на момчета от местната школа, които издържаха само една полувреме.

Домакините стигнаха до успеха през втората част и така оформиха големия резултат. Без голмайстора си Тони Каранейчев, който лекува контузия, острите атаки провеждаха Дамян Митев с две точни попадения и Даниел Ганев с едно.

Срещата бе коректна, а третата поредна победа на домакините зарадва над 100-те зрители дошли да наблюдават мача.

Нов силен двубой изигра като гост състава на „Свиленград“. На стадиона в Горски извор, футболистите на играещият треньор Антон Огнянов надделяха над „Саяна – 2“ с резултат 8:3. През първата част на терена имаше само един отбор и това бе гостуващият. Точни за своя тим бяха братя Чахови в 3 гола, с два им опонира Йордан Лозанов, а по един добавиха Емилиян Зотев, Димитър Стоянов и Христо Георгиев. Втората част бе за домакините, които вкараха 3 гола и направиха загубата си по-почетна. Два пъти вкара Лазар Гълъбов, записа се и Иван Русев.

Новакът „Върбица“, Бенковски успя да изненада другия новак в групата „Харманли“, след като го победи с 3:1 на неговия стадион в Града на Белоногата. Момчетата на треньора Сашо Йорданов бяха доста мотивирани и успяха да грабнат 3-те точки.

След равенството с „Любимец – 2018“ и загубата от „ОФК Хасково“ на терена в Черноочене, „Върбица“ вече има и победа в актива си. Точни бяха Здравко Пиличев на два пъти и Юзем Тодоров.

Добър мач на стадион „Младост“ направи „ОФК Хасково“. Футболистите на треньора Живко Иробалиев надделяха с 4:0 над „Любимец – 2018“ и не оставиха никакво съмнение в своето превъзходство. Точни за хасковлии бяха: Петьо Николов, Ерен Емин, Джан Халим и Ахмед Рамадан.

Зрелищно равенство 2:2 с две дузпи направиха съставите на „Любимец – 2000“ и „Хеброс – 1921“. Домакините откриха още в 10-та минута чрез Димитър Георгиев, но само за четвърт час гостите направиха пълен обрат с попадения на капитана Янко Енчев от дузпа и Марио Йовов.

Това не беше всичко през първата част. Нова дузпа за харманлийци, с която изравниха в 37-та минута. Точен бе вратарят Георги Тодоров.

Интересен факт се случи със състава на „Раковски – 1923“. Те трябваше да домакинстват в Ивайловград на „Хасково – 2022“, но помолиха да играят в областния град, заради ремонт на своя стадион. Ден преди мача обаче се извиниха, че не могат да съберат играчи заради гроздобера и загубиха служебно.  

                                                                                                

Кой с кого – Програма 4 кръг:

23 септември 2023 г. От 17:00 часа

„Хеброс – 1921“ – „Раковски – 1923“ в Харманли

„Сакарски спортист“ – „Любимец – 2000“ в Срем

„ОФК Хасково“ – „Харманли“ на стадион „Младост“, Хасково

24 септември 2023 г. От 17:00 часа:

„Любимец – 2018“ – „Хасково – 2022“ в Любимец

„Върбица“ – „Саяна – 2“ в Черноочене

„Свиленград“ – „Марица“ на стадион „Колодрума“ се уточнява!

Веселин Тонев
От Веселин Тонев септември 20, 2023 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама