Лешниково посрещна финландци с благотворителна мисия

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 1, 2023 07:37

Лешниково посрещна финландци с благотворителна мисия

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 36/1060, година XX, 29.09 -05 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Финландците Салла и Еeту посетиха село Лешниково, Харманлийско, като част от трансграничното си благотворително пътуване с велосипеди. Тук бяха посрещнати от кметския наместник Дечко Райчев, който им подари осветена икона да ги закриля като пътуват, тениска с национални мотиви, баница и ракия. В тяхна част бе организирано и селско парти.
В Лешниково останаха един ден, а след това заминаха за крайната си дестинация Варна. Това лято те са изминали 3450 километра с колелата от Хелзинки до България, а каузата на тяхното пътуване е събирането на средства за финландската доброволческа асоциация „Български бездомни кучета“.
В България те осиновиха куче, което нарекоха Джули.
При пътуванията си правят и филм, с който искат да повишат осведомеността за условията на живот на уличните кучета и да повлияят на отношението към спасителните кучета.
Припомняме, че финландска организация осигурява храна за кучетата в село Лешниково вече няколко години.
Асоциацията извършва доброволческа работа за насърчаване на хуманното отношение към бездомните кучета и котки и подкрепя местните развъдници и чрез провеждане на стерилизационни кампании в различни градове на България.
В сайта си www.leshnikovo.weebly.com споделят, че са избрали да пътуват с колело защото така могат да видят и изживеят света по-добре, отколкото ако пътуват с кола.

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 1, 2023 07:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама