Кръг с пълна доминация на гостите

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 23, 2024 14:25

Кръг с пълна доминация на гостите

Акценти

  • „Свиленград“ отива на бараж, свърши агонията на „Сакарски спортист“ – напуснаха групата

Свързани публикации

Нито един от домакините не се поздрави с успех в изиграния през уикенда 19 кръг от Хасковската областна група. В 4 мача бяха вкарани 18 гола. След победата си с 3:1 над „Хеброс – 1921“ в Харманли отборът на „Свиленград“ е вече недостижим на върха и отива на бараж за влизане в Трета Югоизточна лига. В един много стойностен двубой гостите се приспособиха по-бързо и до края на първата част вече водеха с класика. Първи във вратата на домакините се разписа Емилиян Зотев в 19-ата минута, Христо Георгиев удвои в 40-ата, а Валентин Христов вкара третия гол в 42-ата минута.

Така всичко приключи и второто полувреме гостите се отпуснаха като допуснаха острието на Хеброс Марко Марков да вкара почетен гол в 60-ата минута. Африканската звезда на домакините Канде Самура получи единствения жълт картон на мача, ръководен прецизно от опитния арбитър Димитър Андреев.

Четири кръга преди края на първенството отборът на „Сакарски спортист“ Тополовград се отказа от участие в надпреварата. От ръководството на клуба съобщиха, че част от футболистите били разочаровани и не виждали смисъл да продължат с агонията. Тимът от Тополовград, който играе на терена в село Срем е на последното 12-то място с една победа, един равен мач и 16 загуби при голова разлика 11:78.

В събота техният гост „Любимец – 2018“ бе спрян да не пътува и сега ще спечели служебно, заради отказа.

В другия двубой от програмата на 18 кръг, ОФК „Хасково“ спечели с 2:0 при гостуването на „Раковски – 1923“ в Ивайловград. Точен от дузпа в 30-ата минута бе Павел Кочев, а Иван Калинов оформи крайният резултат в 60-ата минута. Стана ясно, че хасковлии ще се борят заедно с „Харманли“ за второ и трето място в крайното класиране.  Новакът в групата изигра пореден силен мач като завърши 3:3 при гостуването си на „Любимец – 2000“.

Отборът на „Върбица“, Бенковски изненада неприятно домакините от „Хасково – 2022“. На стадион „Младост“ гостите поведоха с 4:0 и рано приключиха интригата в този мач. За хасковци на два пъти се разписа Габриел Калеканов.

Интересен спор ни предложиха „Марица“ и „Саяна – 2“ в Симеоновград. Макар че нападателите нямаха ден, двубоят завършил 0:0 предложи много емоции пред близо 100 зрители на стадион „Христо Ботев“. Хасковлии бяха по-напористи през първата част, а домакините играха по-разнообразно през втората и закономерното се случи.

Какво ни предлага 20-ти кръг:

27 април, събота, от 18:00 часа:

„Любимец – 2018“ – „Марица“ в Любимец

„Върбица“ – „Хеброс – 1921“ в Черноочене

„Свиленград“ – „Сак- спортист“ – 3:0 служ.

28 април, неделя от 18:00 часа:

„Саяна 2“ – „Любимец 2000“, в Горски извор

„Раковски 1923“ – „Харманли“ в Ивайловград

ОФК „Хасково“ – „Хасково – 2022“ на ст. „Младост“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 23, 2024 14:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама