Продължителният дъжд вдига нивото на реките

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2021 12:02

Продължителният дъжд вдига нивото на реките

Акценти

  • От „Сакарнюз“ ще продължаваме да следим обстановката и при негативна промяна ще ви информираме

Свързани публикации

Дъждът, който вали непрекъснато от вчера покачи нивото на водата в реките. То се вдига слабо и е далеч от критичния праг.

Пълноводието на река Харманлийска, от което се влияе целият център на Харманли , към 11:30 часа е на кота 3.90, а максималния праг е над 5.

Съгласно заповед на кмета Мария Киркова се извършват проверки за проводимостта на речните корита, на състоянието на дигите и на другите хидротехнически и защитни съоръжения на територията на общината.

„Предупреждаваме гражданите, чието движимо или недвижимо имущество се намира в близост до коритото на река Харманлийска да имат готовност за предприемане на мерки по обезопасяването им. Предпазната мярка се предприема заради покачването на нивото на река Харманлийска“, се казва в тяхното съобщение във Фейсбук страницата.

Водата в река Марица също не се е повишила значително.

В Свиленград заради ВиК авария градът е без питейна вода.

От Областно пътно управление съобщават за изтекъл пясък на пътя между Харманли и с. Бисер.

 По данни на хидрометеорологичната обсерватория за последното денонощие най-големи количества валежи са отчетени в с. Изворово – 72 литра на квадратен метър. Средните валежи за областта са между 35 и 45 литра на квадратен метър.

В община Хасково стойността на валежите е 46 литра на квадратен метър, община Димитровград  – 39 литра на квадратен метър, община Стамболово – 54 литра на квадратен метър. Най-ниски стойности са отчетени в община Любимец – 34 литра на квадратен метър.

От Областна администрация съобщават, че обстановката в Хасковска област е спокойна.

Ситуацията в страната се нормализира, институциите са в пълна координация и готовност за незабавна реакция във връзка с метеорологичната обстановка, беше докладвано на премиера Борисов на днешното заседание на МС.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2021 12:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама