И в Харманли ще уволняват правителството на „Станишев“

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 7, 2008 16:56

И в Харманли ще уволняват правителството на „Станишев“

Акценти

  • Вестник "Новини" VI, 05-11 септември 2008 г.

Свързани публикации

Представителите на българската десница във формат ЕНП- ГЕРБ, СДС и ДСБ организират Национална протестна кампания „Аз съм европеец“ срещу управлението на тройната коалиция. Тя ще даде възможност на всички български граждани, които не приемат политиката на правителството на Сергей Станишев да изразят своя протест, като подпишат лично формуляр на „Заповед за уволнение на правителството“.
На три места в Харманли ни ще има пунктове за набиране на подписи в събота – 06.09.2008 г. Кампанията стартира в 11 часа. Пунктовете ще са в центъра, в района на Динковия магазин и в клуба на ГЕРБ, който се намира в блока на златарите на бул. „България“. ПП ГЕРБ са поискали разрешение от кмета на общината за разполагането на пунктовете, но до този момент отговор няма. Искането бе пуснато във вторник по обяд.
Трите опозиционни партии очакват в подписката да се включи максимално широк кръг български граждани. Тяхната многочисленост трябва да покаже на правителството, че независимо от постигнатото, чрез безпринципно договаряне мнозинство в Парламента, тройната коалиция остава малцинство в българското общество.
В националния протест ще могат да се включат всички граждани, които не приемат двуличието, лъжите и опитите на управляващите да пренебрегнат европейските правила, облагодетелствайки определени лица и политически кръгове.
Подписите ще могат да бъдат поставяни на публични места във всяко населено място на страната, в Интернет и в клубовете на трите десни партии от ЕНП – ГЕРБ ДСБ и СДС.
Основна цел на кампанията „Аз съм европеец“ е да се даде възможност на всички български граждани, недоволни от управлението на кабинета на БСП, НДСВ И ДПС, ръководен от премиера Сергей Станишев, да заявят своята гражданска позиция срещу действията на правителството и провежданата от него политика.
Затова символите на кампанията се изразяват чрез:
Буквата „а“, изписана на класическа старобългарска кирилица, самосъзнанието на българина за националната му идентичност и самоуважение и достойнство. Българският гражданин е равноправен европейски гражданин и изисква такова отношение към себе си.
Синият фон на логото е знакът на демократичната общност в страната и стремежа й към европейска идентичност.
Златният цвят на звездите като част от европейската символика и гордостта от идентичността ни с нея.
Основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки български гражданин ще може да подпише от свое име „Заповед за уволнение на правителството“. С този символ десните партии от ЕНП искат да покажат, че днес българските граждани протестират не със сопи и неконтролирани граждански прояви, а чрез своята образованост и интелигентност. H

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 7, 2008 16:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама