Илия Пашов осъди кмета Милена Рангелова

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2023 08:24

Илия Пашов осъди кмета Милена Рангелова

Акценти

  • От ОбА - Симеоновград трябва да съобщят кои са лицата, сключили Граждански договори

Свързани публикации

Бившият съветник на Симеоновград Илия Пашов спечели дело срещу кмета Милена Рангелова. Той бе заведено от него в Административтия съд – Хасково и бе срещу мълчаливия отказ да му се отговори с кои лица в общината са били сключени граждански договори през 2022 година.

В Решението на съда е записано, че връща делото като преписка на кмета на община Симеоновград за изрично произнасяне по подаденото от И.И.П. заявление с за предоставяне на обществена информация, в 14-дневен срок от влизане на настоящото решение в сила. Административтия съд – Хасково осъди Община Симеоновград да заплати на Илия Пашов направените по делото разноски в размер на 10 лева.

Като съветник в миналия ОбС той отправи това искане, но не му бе отговорено конкретно с имена, а му бе предоставена само сумата, отделена от ОбА за сключените Граждански договори. Затова той реши да използва правото да се търси и получава информация, което е конституционно признато в чл. 41, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията на Република България и с помощта на „Програма Достъп до информация“ го получи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2023 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама