„Децата трябва да визуализират това, което учат,“ казва учителката Стефка Димитрова

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 31, 2023 09:23

„Децата трябва да визуализират това, което учат,“ казва учителката Стефка Димитрова

„Децата трябва да визуализират това, което учат“, казва учителката Стефка Димитрова от Начално училище „Захари Стоянов“ в Любимец. В момента преподава на III клас и работи тук от 8 години.

Тя даде интервю в „Аз-буки“ в което споделя, че динамичната работа на учител много ѝ харесва, но признава, че не е никак лесна. „Изискват се постоянство и безкрайно търпение. Децата са все още много малки и имат нужда да бъдат изслушвани. Когато усетят в наше лице разбиране и подкрепа, се чувстват спокойни и уверени. Изключително хубаво е всеки ден да си заобиколен от усмихнати личица, които да те прег­ръщат и да ти казват, че те обичат“, споделя Димитрова.

За възпитаниците на госпожа Димитрова уроците за българските празници са много интересни и очаквани с нетърпение. Традиционно отбелязват всички значими дати с тематични инициативи. Често правят и работилници за различни предмети и сувенири.

Стефка Димитрова  е въвела иновативни методи и използва образователното приложение wordwall. „Наличието на картинки помага на децата да визуализират информацията и да се ориентират в естеството на въпроса. „Когато за едно дете българският език не е майчин, нагледността много помага“, казва тя. В часовете пуска различни образователни видеа, с чиято помощ привлича вниманието и повишава мотивацията. Те помагат на децата да усвоят новия материал в електронна среда.

(със съкращения)

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 31, 2023 09:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама