В община Свиленград тази година учениците са 2826

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 24, 2023 08:25

В община Свиленград тази година учениците са 2826

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 35/1059, година XX, 22 -28 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Калина Райкова

Общо 2826 деца и ученици бяха посрещнати празнично в училищата и детските градини в община Свиленград на старта на новата учебна година.
По традиция всички учебни и детски заведения получиха поздравителни адреси от кмета на общината Анастас Карчев. Той откри учебната година и пожела на учители, родители и деца много ползотворна работа и успехи в образователния процес на тържествата в Първо ОУ „Иван Вазов” и в новата ДГ „Снежанка”, която вече отвори врати. С построяването на новата сграда тук се създадоха модерни условия за обгрижване и възпитание на 110 деца от първа до четвърта група.
Първокласниците тази есен са 202-ма, малко повече от миналата година.
Учениците от 6-те училища са 2125 и ще се обучават в 100 паралелки. Тази година броят на учениците в общината е нараснал с 45 деца и младежи.
Броят на възпитаниците в 5-те детски градини и подготвителните групи се запазва – 701 деца, разпределени в 29 целодневни групи.

Учебните заведения в община Свиленград са: СУ „Д-р Петър Берон“, ПГССИ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, НУ „Христо Попмарков“, ЦСОП „Стефан Василев“, всичките в Свиленград, и ОУ „Христо Ботев“ – Левка.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 24, 2023 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама