Вдъхновяващ футбол на върха

Веселин Тонев
От Веселин Тонев ноември 21, 2023 17:13

Вдъхновяващ футбол на върха

Акценти

  • “Свиленград“ и „Върбица“ изиграха спиращ дъха мач със 7 гола и вълнуващи обрати на „Колодрума“

Свързани публикации

Изключително интересен двубой изиграха в последния есенен кръг на хасковската областна група съставите на водача „Свиленград“ и преследвача „Върбица“ /Бенковски/. Домакините постигнаха трудна, но заслужена победа с 4:3, след като догонваха в резултата, но не се отказаха до края да вярват в успеха.

С хеттрик и непримиримост се отличи опитния играещ треньор Антон Огнянов, който набута 3 гола. Четвъртият бе дело на Цветан Чахов.

За гостите откри Синан Ферад, а Владимир Яков заби две попадения. Той направи и 3:3, а победният гол за Свиленград падна в 84-ата минута и даде доброто усещане за многобройната публика на стадион „Колодрума“.

Не по-безинтересно бе на стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград, където се изигра дерби в дъното на таблицата. Местният „Марица“ победи с минималното 1:0 състава на „Раковски -1923“, Ивайловград. В отсъствието на почти цялото нападение: Тони Каранейчев, Даниел Ганев и Дамян Митев, голът на победата вкара вратарят на домакините Тихомир Христов. Това стана в 58-ата минута, след като в отбора на „Марица“ бе направена вътрешна смяна и Христов се озова в атаката.

Гостите от „Раковски – 1923“ закъсняха с близо 40 минути, тъй като са ги задържали на гръцко-българската граница и те пристигаха на етапи. Президентът Стоян Делчев започна мача с резервите, а   впоследствие в игра влезнаха и титулярите, които без да искат се оказаха резерви. Мачът се състоя при много силен вятър, но все пак се изигра минути преди да завърши светлата част на деня.

В събота трябваше да се състои и дербито между „Хеброс – 1921“ и „Харманли“, но то бе отложено за следващата седмица.

За сметка на това дерби на стадион „Хеброс“ все пак имаше в неделя, но между клубове от друг близък град. В Харманли „Любимец – 2000“ успя да надиграе своя градски опонент „Любимец – 2018“ с 2:0 в здрав и оспорван мач. Головете вкараха Джем Ахмед Хаджи и Николай Аргатов. Съдията Николай Николов пък показа 10 жълти картона.

В областния град отборът на „Хасково – 2022“ посрещна дубълът на „Саяна“ и бе изненадан от младия тим на символичните гости. Срещата завърши 1:1 и това измести тимът на Емил Ангелов от втората позиция и той ще зимува на 5-ото място.

В Срем се игра мача „Сакарски спортист“ и „ОФК Хасково“. Гостите спечелиха очаквано с 0:3, а две от попаденията бяха дело на Ивайло Инджов.

Припомняме, че последният мач от есенния дял на областното първенство на Хасково ще се състои идната събота от 14.30 часа в Харманли. Съперници ще бъдат отборите на Хеброс 1921 и Харманли.

Ето и временното класиране:

Веселин Тонев
От Веселин Тонев ноември 21, 2023 17:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама