Бюджета приеха, отчета – не

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 20, 2023 07:44

Бюджета приеха, отчета – не

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 34/1058, година XX, 15-21 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

На поредното заседание на ОбС – Тополовград, проведено на 8 септември, основните моменти бяха два. Първата докладна бе „Изпълнение бюджета и сметките за средствата от Европейския съюз на община Тополовград и на общинския дълг към 31.12.2022 г.“
Въпреки добрите резултати на общината – липса на задължения и ненаправени разплащания, мнозинството от общинските съветници не подкрепи предложените решения и не одобри Отчета на общината.
По т. 2 „Определяне на Проектобюджет за 2023 г. на община Тополовград, съобразно Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г.“, след разискванията и направените промени от мнозинството от съветниците, неподдържащи предложението на Администрацията, бюджетът на Общината за 2023 г. бе приет.
За нов почетен гражданин на Тополовград бе одобрено предложението за родения в с. Хлябово писател Димитър Иванов Кралев (посмъртно) с мотива: „За значителен принос в литературното дело на България и духовното развитие на община Тополовград“.
Освен това бе взето и решение Спортната зала „Миньор“ да носи името на строителя си инж. Димитър Симеонов (посмъртно) – дългогодишен директор на ДМ „Васил Коларов”.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 20, 2023 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама