БСП, ИТН и „Възраждане“ не гласуват пенсиите, защитават МОЧА, седмицата 11 – 17 декември 23

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 18, 2023 08:36

БСП, ИТН и „Възраждане“ не гласуват пенсиите, защитават МОЧА, седмицата 11 – 17 декември 23

Акценти

  • След като в сряда събраха по-малко от 200 души на протест, в четвъртък проруските „Възраждане“ и БСП провалиха заседанието на парламента

Свързани публикации

¿ 11 декември 2023 г.

Въпреки критиките към проекта за държавен бюджет за 2024 г. депутатите го одобриха на първо четене. Това стана с гласовете на „Продължаваме промяната – Демократична България“, ГЕРБ и ДПС.
Би Ти Ви ще има нов програмен директор
Това е Апостол Пенчев, който ще замени Христо Хаджитанев. “
Борисов поема лично партията в София
Борисов е сменил над 80% от ръководителите на райони с нови лица от младежката структура на партията.

¿ 12 декември 2023 г.

Прокуратурата прекрати разследването срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър в кабинета му Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова „поради липса на доказателства“. То беше за изнудване на хазартния бизнесмен Васил Божков.
Служебният кабинет е нарушил закони в услуга на Радев заради Обзор.

¿ 13 декември 2023 г.

Президентът Румен Радев се хвърли да защитава паметника на Съветската армия, застана на позициите на Въраждане и БСП по темата и се закани, че „българите няма да гледат безучастно“.

¿ 14 декември 2023 г.

След като в сряда събраха по-малко от 200 души на протест, в четвъртък проруските „Възраждане“ и БСП провалиха заседанието на парламента в опит да спрат демонтажа на паметника. Към тях се присъединиха и „Има такъв народ“, които оправдаха решението си с конституционните промени, извършвани от управляващите.
Орбан изнудва България. Унгария е предупредила България, че ще ѝ наложи вето за присъединяването ѝ към Шенген, ако не бъде премахната таксата за пренос на руски газ през страната

¿ 15 декември 2023 г.

„Орбан се провали в хусарския си набег, но не го подценявайте.“ Това предупреждава Иван Кръстев в коментарза „Файненшъл таймс“ под заглавие „Европейският съюз все още има проблем с Орбан“.
Служител на спортното министерство е задържан с подкуп 62 хил. лева
Министърът на икономиката Богдан Богданов свали доверието си от ръководството на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Шефът ѝ отказа да напусне.
Българските институции успяха да направят така, че да няма никакви правни последици от санкциите по закона „Магнитски“, казва Калин Славов от Асоциация „Прозрачност без граници“.

¿ 16 декември 2023 г.

Дъжд, сняг и виелица – оранжев код за опасно време е обявен в пет области.
В резултат на продължителния дъжд, примесен с мокър сняг, в Западна България има частични изключвания на електрозахранването, главно в отдалечени високопланински райони, съобщават от „ЕРМ Запад“ – дружеството, което пое от ЧЕЗ снабдяването с ток на Западна България. Информацията е актуална към 07:00 ч.

¿ 17 декември 2023 г.

Министерството на младежта и спорта ще предприеме мерки за затягане на контрола след корупционния скандал, разразил се във ведомството в петък. Това обяви ресорният министър Димитър Илиев два дни след като служител на ММС беше арестуван с подкуп от 62 000 лв.

Промените в конституцията бяха окончателно приети от комисията на второ гласуване

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 18, 2023 08:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама