НС забрани разпродажбата на имотите на „Мини Марица-изток“

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 31, 2023 07:03

НС забрани разпродажбата на имотите на „Мини Марица-изток“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Парламентът забрани да се извършват сделки с активите на „Мини Марица-изток“ без неговото изрично разрешение. За това гласуваха 196 депутати от всички парламентарни групи, с изключение на ИТН, която беше против.
Първоначалното предложение за мярката дойде от „Възраждане“. Националистите обаче искаха да се наложи мораториум, при това без опре делен срок – идея, на която ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се възпротивиха и настояха за отпадането ѝ, както се случи.
„Мини Марица-изток” ЕАД е дъщерно дружество на Българския енергиен холдинг (БЕХ). То изпълнява 35-годишна концесия за добив на въглища от находище „Източномаришки въглищен басейн”. Поводът за приемането на драстичната мярка са апетити да се разпродадат терени, принадлежащи на въгледобивното предприятие. За това политическите сили вкупом обвиниха служебно правителство на президента Румен Радев.
С решението се забраняват разпоредителни сделки с недвижимо имущество на „Мини Марица-изток“ ЕАД, както и с такова имущество – държавна и общинска собственост, попадащо на територията на комплекса. СЕГА

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 31, 2023 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама