Божидар и Галина с нови рекорди от първото си състезание

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 9, 2023 14:11

Божидар и Галина с нови рекорди от първото си състезание

Акценти

  • Единият бе първи на на скок дължина, а другия - на 60 м и скок дължина

Свързани публикации

Божидар Саръбоюков завоюва нов национален рекорд за юноши под 20 години на скока дължина. На 52-рия Международен турнир “Академик” в ASICS Arena той постигна 7.96 метра.
Първото за годината лекоатлетическо състезание се състоя на 7 януари, а с това си постижение 18-годишният талант от СКЛА „Хеброс“, Харманли спечели първото място в тази дисциплина и бе избран и за №1 на турнира при мъжете.
Това му постижение го изведе начело в световната ранглиста за сезона при юношите в дисциплината скок на дължина на закрито.

Бивш лекоатлет на „Хеброс“, Галина Николова, която се състезава АК „Павел Павлов“, Враца постигна две победи. Тя стана първа на 60 метра със 7.56 секунди. В сериите Николова подобри личния си рекорд в дисциплината до 7.51 секунди.
Втората победа на Николова беше в скока на дължина. Там тя се наложи с 6.13 метра, като постигна този резултат още в първия си опит.

Божидар Саръбоюков отново се доближи до 8 метра при скока на височина. Лекоатлетът на СКЛА „Хеброс“ участва в Националния шампионат за мъже и жени в зала „Асикс арена“ в София, състоял се на 28 и 29 януари.
Във финала при мъжете той победи със 7.95 м и регистрира още един успешен опит от 7.84. В останалите си скокове бе много близо до осмия метър. Взе златен медал в своята дисциплина.
С личния си рекорд от тази зима – 7.96 м, Саръбоюков е в топ 10 на света и номер 4 в Европа.
При жените Ирен Саръбоюкова е първа с 1.78 м. 16-годишната атлетка се състезава при жените. Бронзовите медалистки са две – Виктория Миланова („Плевен 2014“) – 1.55 и Стела Гешева – 1.55.
Това е поредното национално състезание, от което атлетите и треньорът Димитър Карамфилов носят златни медали. На тях и им предстоят и балкански шампионати в зала, от които той очаква още отличия и върхови резултати.

Снимки: sportal.bg

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 9, 2023 14:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама