Библиотеката в Свиленград се електронизира

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 25, 2023 09:07

Библиотеката в Свиленград се електронизира

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Калина Райкова

Общинската библиотека в Свиленград вече разполага с електронна система за обработка и търсене на библиотечни ресурси. Софтуерът позволява намаляване на времето за обработка, систематизиране и предоставяне на информация, както и подобряване обслужването на потребителите.
Системата е изградена на модулен принцип. Модулът за електронния каталог на библиотеката позволява търсене на информационен ресурс по заглавие, автор или инвентарен номер. Базата данни в него тепърва ще се вкарва и допълва. За улеснение на читателите електронният каталог е достъпен по всяко време както от стационарен компютър, така и от мобилен телефон. Чрез него всеки може да провери дистанционно наличието на определена книга или периодика.
Софтуерът е закупен със средства от Общината и лично дарение от почетния гражданин на Свиленград д-р Димитър Ермов. Фондът на библиотеката включва 68 000 книги. Регистрираните читатели са 700, като тази година се отчита ръст на броя на читателите в детския отдел.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 25, 2023 09:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама