Без търг или конкурс дават за 35 години земи на сина на полицейски началник

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 27, 2023 07:56

Без търг или конкурс дават за 35 години земи на сина на полицейски началник

В Харманли продължават да раздават общински земи без търг или конкурс. Поредният пример за това са внесените от кмета Мария Киркова докладни на предстоящата сесия на ОбС – Харманли. Тя ще се състоя на 28 август, понеделник и в нея се предлага на съветниците да гласуват възмездно право на строеж за 35 години на три имота в Славяново. Искането е от Александър Цанков, управител на „Бендида холидей“. Той е син на бившия полицейски началник Ангел Цанков.

Дружеството има предварително съгласие за изграждане на ФтЕЦ за имотите, които иска от общината. Единият е 3392 кв. м., другият – 3 909, а третия 2225 кв. м.

За двата имота ще трябва да плати 38 253 лева, а за третия – 11 932 лева право на строеж.

„Бендида холидей“ е основана на 19 ноември 2008 година с предмет на дейност „производство и пласмент на слънчева електроенергия, производство и пласмент на енергия от възобновяеми енергоизточници.“  Едноличен собственик на капитала от 5000 лева е Александър Ангелов Цанков. Седалището ѝ е в с. Минерални бани, ул. „Липа“, 2

В друга докладна, съветниците ще трябва да одобрят проект за Подробен устройствен план – парцеларен план за подземна кабелна линия в с. Поляново до новоизградена повишаваща подстанция в където община Харманли даде без търг или конкурс близо 1700 декара земи на „Грийн Профит“ ЕООД от Минерални бани.

Дружеството, което е от дълги години на загуба обеща да плати няколко милиона на Харманли.  Офисът му се намира в ул. „Христо Ботев“ 13 в с. Минерални бани и представлява необитаема сграда, а съседите не знаят там да се извършва икономическа дейност.

Минерални бани, "Христо Ботев" 13
Минерални бани, „Христо Ботев“ 13
Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 27, 2023 07:56
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Проверяващ август 28, 15:28

    Проверете роднинската връзка на Цанков и кметицата!

    Отговори на този коментар
  2. данъкоплатец август 27, 20:30

    Яко се перът пари и се върши работа на наши хора!!! Силно ми мирише на прокурор . Едва ли Бойко ще защитава такива самозабравили се местни дерибеи

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама