Акценти от управленската програма на Светлана Николова,кандидат за кмет на Харманли

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 23, 2023 11:04

Акценти от управленската програма на Светлана Николова,кандидат за кмет на Харманли

Акценти

  • Коалиция ПП-ДБ застават зад мечтите на хората за по-чист град

Свързани публикации

Продължение на публикацията „3 пропуснати възможности за Харманли да има пречиствателна станция за отпадъчни води, коалиция ПП-ДБ застават зад мечтите на хората за по-чист град“:

Запазване дейността на МБАЛ Харманли – изготвяне на стратегия, създаване на благоприятни условия за привличане на млади медицински специалисти, осигуряване на оптимална за дейността апаратура, възможности за преустройство на лечебното заведение в интерес на по-доброто здравно обслужване на жителите на община Харманли.

Превръщане на Харманли в динамично развиваща се община, с добър бизнес климат и създаване на условия за привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места.

Адекватно функциониране на Автоспирката – изготвяне на коректно разписание и поставянето му на електронно табло. Ще се работи и за възстановяването на Автогарата.

Ред и сигурност за всички жители на община Харманли – необходимост от осигуряване на допълнителни щатове за охранителна полиция, поставяне на ограничаващи скоростта съоръжения на възлови места за превенция на ПТП.

Конкретно за Регистрационно-приемателен център-Харманли – ще бъде направено всичко, което е в правомощията на местното управление и в съответствие с националното, европейското и международното право.

Съвместно с ръководството на Държавна агенция за бежанците към МС ще се работи всички ние да живеем в сигурен и спокоен град.

Ще се търсят възможности за ограничаване капацитета на центъра в приемливи параметри, съобразени с броя на жителите в малкия град Харманли. Припомняме, че през м. април 2022 г. по времето на кабинета Петков капацитетът на РПЦ Харманли е намален с 1000 места за настаняване и сега е 1676 човека.

Ще се изисква ефективна дейност на всички институции, свързани с охраната и контрола в центъра.

Грижа за децата и учениците, стимулиране на дарования от всички сфери на изкуството и спорта. Равнопоставеност на всички учебни заведения на територията на общината, независимо дали са общински или държавни и навременно решаване на възникнали проблеми. Изграждане на Учебна работилница на ПГЕТ „Захари Стоянов“, ремонт на дворни настилки в училища и детски градини.

Целесъобразно, активно и прозрачно финансиране на общинските проекти и дейности;

Подобряване привлекателността и качеството на живот във всички населени места на общината;

Съхраняване на духовността, грижа за библиотечното дело, помощ за читалищната дейност. Спешно намиране на решение на проблем с над 5-годишна давност и невъзможност на местната власт досега да реализира належащ ремонт на НЧ „Дружба 1870“, за което има отпуснат финансов ресурс в размер на 995 000 лева с ДДС, с Постановление на МС № 165 от 7 август 2018 г.

Спортни дейности и здравословен начин на живот:

  • възстановяване на традициите за провеждане на масови спортни мероприятия и игри в община Харманли между учебни заведения, отбори и индивидуални турнири по различни спортове;
  • изграждане на площадки за стрийт фитнес в отделни части на града и градските паркове /парк „Димана“, Градската градина/, където спортуващите хора ще могат да се занимават и през вечерните часове;
  • изграждане на стена за катерене на стадион “Хеброс”, което ще помогне на младите хора да разнообразят заниманията с модерни видове спорт. Катеренето е нов атрактивен спорт в Олимпийските игри;
  • изграждане на алея за велокрос в парк “Димана”;
  • създаване на адекватна организация за достъп до залите на Градския стадион, грижа да игрището по хокей

Спешни реставрационни и благоустройствени дейности на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“

Културни маршрути – направление „Изворът на Белоногата“-археологически разкопки на с. Бисерча и туристическа пътека „Парк Димана Данева/Дефилето“

– Премахване на всички бариери към сградата на Община Харманли и създаване на ефективна комуникация с гражданите – обратна връзка, сигнализиране за проблеми и информация в срок от 7 дни какво е предприето за тяхното решаване.

Светлана Николова Ангелова e кандидат за кмет на Харманли и водач на листата с кандидати за общински съветници от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.
Тя е наследник на един от най-старите родове на Харманли – родът Льондеви.
Светлана Николова е филолог, журналист и PR, притежава и магистърска степен по „Дипломация и международни отношения“. От 2017 г. работи в образователната сфера като зам.-директор на професионалната гимназия „Захари Стоянов“.
Работила е още като журналист в регионални и национални медии, експерт за връзки с обществеността в Областна администрация Хасково. Била е общински съветник и зам.-председател на ОбС Харманли, мандат 2015-2019 г.
Занимава се активно с обществена дейност, радетел е за съхранението и популяризирането на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“ до Харманли.
Член е на настоятелството на НЧ „Дружба 1870“ в Харманли. Носител е на множество национални и международни награди за поезия и проза.
С медика Георги Георгиев имат 11-годишен син Матей.

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 23, 2023 11:04
Напиши коментар

3 Коментара

  1. Оптимист октомври 23, 21:50

    Има нужда от такива ХОРА, с висок МОРАЛ и КУЛТУРА. Хора ИДЕАЛИСТИ, които искат да направят света по добър за ВСИЧКИ. Нека се СЪБУДИМ и да подкрепим НАДЕЖДАТА…

    Отговори на този коментар
  2. Natalia Krasteva октомври 23, 13:51

    Браво! Имате едно голямо БРАВО и успех, дано града се съвземе и гласува вече!

    Отговори на този коментар
  3. Кольо Василев октомври 23, 13:50

    Страхотно представяне, успех Ви желаем г-жо Николова! Цяло Харманли е зад Вас!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама