Шофьори продължават с опити за сваляне на правителството

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2022 07:27

Шофьори продължават с опити за сваляне на правителството

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 20 - 26 май 2022 г., брой 19/997, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Ядосани шофьори продължават с опитите си да свалят правителството чрез стачки.
Собственици на големи превозвачески фирми след като 10 години мълчаха и се договаряха с Борисов по мутренски, сега изведнъж решиха, че са ощетени и излязоха на стачки. Те протестират срещу високите цени на горивата, но не се събраха пред „Лукойл“, който ги произвежда, а блокират пътища и улици. Начинът, по който са решили да направят впечатление, е да дразнят хората, като им блокират движението, а те от своя страна да излеят гнева си към завършилите престижния „Харвард“ и управляващи държавата в момента.
В същото време статистиката показва рекорден ръст на товарните превози, 18.3% увеличение спрямо миналата година през този месец, независимо от поскъпналия с 50% дизел.

Правителството от своя страна продължава да раздава щедри пари на сектори, които печелят много в кризата. Те са от петролния и оръжейния бизнес и производители на торове, които имат трицифрени печалби. Държавата въпреки това продължава да им доплаща за скъпия ток. Така взимаш пари от тези, които харчат малко ток и ги даваш на тези, които харчат много електроенергия.
Ако субсидираш бензина и дизела, взимаш от тези, които не карат коли (или карат малко) и даваш на онези, които харчат много за гориво. Едно заможно семейство в София с голямо потребление ще получи няколкостотин лева на месец. Друго, бедно в малък град в ще получи няколко десетки лева, ако изобщо получи нещо.

Намаляването на ДДС и на акцизи за стоки, като горива и хляб, няма да доведе до по-ниски цени, а само до сериозни загуби за бюджета. Така стана, като намалиха ДДС за ресторантьорите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2022 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама