ЦСОП “П. Р. Славейков“ отбеляза петата си годишнина с тържество

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2022 10:07

ЦСОП “П. Р. Славейков“ отбеляза петата си годишнина с тържество

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 ноември – 1 декември 2022 г., брой 43/1021, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

С тържество Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП) в Харманли „Петко Рачев Славейков“ отбеляза 5 години от създаването си. То се състоя в Културния център, а програмата по годишнината включваше изяви на възпитаниците ѝ и приветствия от официални лица и родители.
„Радвам се на всички колеги, с които съм тука, и мога да кажа само едно благодаря за труда им“, бяха думите на директора Георги Бакалов.
Той припомни, че през 2016 година влезе в сила новият образователен закон и Помощно училище интернат „П. Р. Славейков” се преобразува в Център за специална образователна подкрепа.
Сега в него работят 39 педагози и терапевти и 20 други специалисти.
„Пет години признание, отговорност и любов. Така най-кратко мога да охарактеризирам един период, който предизвиква респект и достойнство. Без това училище, сега вече Център, градът не би бил същият, защото той е част от живота на Харманли и носи дълбоко послание през годините.
Поклон и уважение към педагозите, към труда им!“
На родителите заяви, че той и тези, които работят в сферата на специално образование, вярват, че ще осигурят на децата един добър шанс за успех.
Директорът награди изявени педагози, помощен персонал и ученици.
Колективът също го изненада със специален подарък и поздравление.
Грета Ганчева, директор на Дирекция “Приобщаващо образование” във Министерството на образованието и науката, каза:
„Аз съм много развълнувана, както всеки път, когато съм тук, защото чувствам тази голяма отдаденост и това сърце, което всички колеги, начело с директора Георги Бакалов влагат в работата с децата със специални потребности.
Пожелавам на всички да сте здрави и вдъхновени, все така творчески настроени да откривате нови светове пред децата и да работите за тяхното най-добро бъдеще, защото те са всъщност нашето бъдеще!“
Веселина Павлитова, началник на РУО - Хасково:
„Не знам какво по-напред да кажа? Че се гордея с ЦСОП “Славейков“, Харманли, с всички от целия екип, които са толкова всеотдайни! Да кажа, че съм щастлива от това, което виждам – подкрепата на Община Харманли, подкрепата на Министерството на образованието и науката, нашата подкрепа!
Пет години не е юбилей, но за сметка на това пет години в нов формат, в нови условия. И най-прекрасните материални условия и материална база да имате, повярвайте ми, нямаше да направят това чудо, ако не бяха учителите, които работят. Затова им пожелавам здраве, а на родителите: Помагайте, повярвайте на тези хора, които работят за вашите деца!
От името на всички експерти в нашето Образователно управление ви казвам: Поклон към вашата работа!“
Кметът Мария Киркова:
“От цялото си сърце искам да ви кажа, че вие наистина сте колектив, постигнал много. Няма да говоря за професионализма, няма да говоря за постиженията, ние всички бяхме свидетели и няма какво да кажем. Единственото, което мога да кажа: Благодаря, че сте толкова сърцати, продължавайте от цяло сърце!“

В ЦСОП – гр. Харманли, се осъществява допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със СОП чрез образователна подкрепа от учители.
ЦСОП предлага:

– Психосоциална рехабилитация с психолог
– Рехабилитация на комуникативните нарушения с логопед
– Физическа рехабилитация и кинезитерапия
– Лечебна физкултура
– Сензорно базирани дейности /сензорна стимулация/
– Арт терапия
– Социално-педагогическа интеграция със социален педагог
– Занимания по интереси

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2022 10:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама