Правителството и Радев лобират в полза на руския „Лукойл“, седмицата 21-26 ноември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2022 11:42

Правителството и Радев лобират в полза на руския „Лукойл“, седмицата 21-26 ноември

Акценти

  • България не може да продава руски петрол на трети страни, включително ако е преработен. Това се казва в отговор на говорител на Европейската комисия (ЕК) на въпрос на Свободна Европа.

Свързани публикации

¿ 21 ноември, понеделник

Меморандумът между правителството и „Джемкорп“ е прекратен. Това заяви пред Би Ти Ви Атанас Бостанджиев, изп. директор на компанията. Посочи, че за прекратяването в компанията е получено писмо от правителството и тя няма никакви претенции към него. ГЕРБ забърка нова интрига с меморандума с Gemcorp

От ГЕРБ продължават твърдят, че е лъжа, че договорът не е прекратен.
¿ 22 ноември, вторник
България не може да продава руски петрол на трети страни, включително ако е преработен. Това се казва в отговор на говорител на Европейската комисия (ЕК) на въпрос на Свободна Европа.
Питането е по повод лобирането на правителството, назначено от Радев в полза на рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас“.

Автомобил с мигранти катастрофира в Бургас след преследване с полицията. Това е станало
около 20 ч. в района след село Дебелт където мобилен патрул на жандармерията забелязал джипа със софийска регистрация, в който влезли няколко човека и след това потеглил.

¿  23 сряда
България, Румъния и Хърватия няма да бъдат приети в Шенген, смята български евродепутат
Според Петър Витанов големите партии у нас не искали да правят подарък на президента Румен Радев.
Асен Василев: „Планът на ГЕРБ е избори март месец, координирано с президента.“
Рекорден ръст на печалбата е отбелязал ВЕИ секторът през 2021 г. Отчита се и пик на новосъздадените компании в сектора през последните две години

¿ 24 четвъртък
Новият лявоцентристкият проект трябва да бъде организационно готов да участва в изборите през март“, заяви в интервю за подкаста „Първа точка“ на „Капитал“ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

На 23 ноември в интервю за „Труд News“ Костадин Паскалев, който в момента е член на Националния съвет на БСП, обяви, че на 29 ноември в НДК ще има среща, на която ще се обсъжда възможността за създаването на нов ляв проект.
Министърът на туризма: „По човек изпратихме лична покана до Мъск и сребърен ритон
Аз като министър на туризма бях длъжен да отиграя вдигнатата топка и да го поканя,“ коментира Илин Димитров

¿ 25 петък
Стресовата ситуация с изхранването на украинските бежанци принуди хотелиери от Южното Черноморие да се съберат на среща. Преди седмица Кабинетът тайно спря изхранването на украинските бежанци.

¿ 26 събота
БСП прибягна до компромати в битката за хартиените бюлетини. Червената партия, ГЕРБ и ДПС с махленските си изказванията си в Народното събрание продължават да намаляват авторитета на тази институция.

¿ 27 неделя
В неделя стотици хора излязоха по улиците на големите китайски градове в рядък случай на обществен гняв срещу държавата. Протести имаше в Пекин, Шанхай, Ченду, Чунцин, Ухан и Нанкин. Расте недоволството в университетите, социалните мрежи са пълни с видеа, които цензурата бързо премахна, съобщава dpa.
Това са най-големите протести в Китай от 1989 г., които бяха жестоко смазани на 4 юни на площад Тянънмън. Белите листове, които размахват протестиращите, символизират цензурата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2022 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама