Христо Стоичков награди най-добрите винари в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2011 19:24

Христо Стоичков награди най-добрите винари в Харманли

Акценти

  • Вестник "НОВИНИ", брой 45/454 от 2-8 декември 2011 г. Излиза в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец, Маджарово

Свързани публикации

Легендата на българския футбол Христо Стоичков награди спечелилите призови места на Празника на червеното вино в Харманли. На ежегодното събиране, състояло се в събота, 26 ноември, гост на събитието, един от най-известните българи бе което ежегодно се отбелязва в Града на Белоногата в края на есента.

15-то му поред издание се състоя в събота, на м. „Казала“ и на него бе избрано най доброто вино, произведено в домашни условия от реколта 2011 година.

То бе оценено от професионалисти, Дегустатори бяха технолози те Спас Спасов от „Терра Тангра” , Илияна Коева от „Коларово” и Камен Коев от „Малката звезда” .

Те прецениха, че най-доброто вино е това за Румен Райчев, пожарникар от Хасково, харманлийски зет. Той получи 200 литрова бъчва „Барик” от френски дъб, грамота, бутилка вино с образа на Стоичков и млади лозички.

След него в класацията се нареди единствената жена – винарка- Николина Колева, Тя получи 50 л. буре френски дъб. Третият е Румен Тонев, на когото бе дадено подобно буре, но от български дъб. Четвърти е Данаил Данаилов, след него се нареди е Арсен Маслев, а на шесто място е Продан Проданов.

В състезанието за най-бързо изпиване на 200 мл. Чаша вино първи е Михаил Митков. Наградите бяха осигурени от „Терра Тангра“ и „Зайчев и син“. Всички участници получиха по 5 пръчки лозовопосадъчен материал.

Дегустатори и организатори твърдят, че в сравнение с миналата година тази година вината са по-добри.

Организатори са община Харманли и клуб „Възрожденец“

Камата потвърди, че не се е отказал от проекта, който смята да реализира за спорта в Харманли и бе обещал на Наталия Пачеманова. Той очаква, че от общината ще се ангажират с това главно заради децата, които трябва да спортуват.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2011 19:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама