Фолклорната група на Радовец отпразнува 50-годишният си юбилей

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 21, 2023 17:33

Фолклорната група на Радовец отпразнува 50-годишният си юбилей

Акценти

  • Това стана на 20 октомври в залата на читалището

Свързани публикации

Своя достоен 50-годишен юбилей отпразнува Женската група за автентичен фолклор при читалище „Васил Левски ‘- 1934“ – с. Радовец, община Тополовград. Това стана на 20 октомври в залата на културната институция, къде се състоя тържество и концерт на всички негови и на Клуба на пенсионера самодейни състави.

Много поздравления от името на ръководството на читалището, бивши кметове на селото и други гости получиха юбилярките от групата.

Специален бе поздрава на Община Тополовград, който поднесе ВрИД неин кмет Хараламби Мочев. На жените от групата бяха връчени специални почетни грамоти и медали от читалищното ръководство и почетни плакети и цветя от общинското ръководство. Във видеоматериала ще видите две великолепни изпълнения на автентични народни песни от село Радовец, а повече подробности ще узнаете в печатното издание в петък.

Юбилярите поздрави и Ангел Сарандиев – дългогодишен спонсор на цялостната дейност на самодейните състави.
На жените от групата бяха връчени специални почетни грамоти и медали от читалищното ръководство и почетни плакети и цветя от общинското ръководство. Своите колежки поздравиха с музикални изпълнения и художествени рецитали останалите самодейни състави.
Най- неочакван бе поздравът от Мъжката коледарска група, които този път направиха това с китка от хубави хороводни тракийски песни. „Гвоздеят“ на програмата бяха песните на Женската фолклорна група за автентичен фолклор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 21, 2023 17:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама