Филм на млад тополовградчанин с награда от Холивуд

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 22, 2022 15:23

Филм на млад тополовградчанин с награда от Холивуд

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 - 30 юни 2022 г., брой 24/1002, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Четири международни награди за късометражно кино спечели в Холивуд 18-годишният тополовградчанин Атанас Николаев Баев, по-известен като Нако Баев.
Внукът на известния тополовградски бизнесмен Атанас Баев живее и учи в Пловдив и тази година е абитуриент. За разлика от всички свои съученици той е решил да не ходи на бала си, а да продължава да работи по своите идеи.
Филмът му е психо-трилър в 3D среда и се нарича „Till This Day“, на български „До този ден“ и е кратък CGI thriller филм, т.е изцяло създаден във виртуална реалност.
Филмът спечели 4 награди от Independent shorts awards Los Angeles, Hollywood. За 3x Platinum Best Young Filmmaker, Best Animated Short, Best Sound Design и една Silver за Best VFX (видеоефекти).
Последните седмици носят и награда от Reale Film Festival – Milan за best VFX.
Младият Нако Баев отказва на родителите си Калинка и Николай да се запише да следва в университет. Младият талант е непреклонен в намерението си да се обучава сам и е уверен, че ще го направи добре, защото има желание и възможности за това.
А самият факт, че на тази възраст вече печели толкова награди показва, че ще успее по избрания от него път в живота и реализацията си в него.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 22, 2022 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама